Burhaniye'de Gece Pazarı Büyüdü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin düzenlediği gece pazarı büyüdü. İskele Mahallesi Ali Çetinkaya Parkı içindeki gece pazarında geçtiğimiz yıl 35 olan stant sayısı bu yıl 80’e çıkarken, stantlarda çoğunlukla kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünler satılıyor.

Burhaniye'de Gece Pazarı Büyüdü
Burhaniye’de, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte geçe pazarı da açılırken, stant sayısı da 80’e çıktı. Ramazan nedeniyle durgunluk yaşanırken, esnaflar okulların kapanmasıyla birlikte hareketin artmasını bekliyorlar. Gece pazarında stant açanlar mutluluklarını dile getirdi. Sera Mucur,” Henüz yeni başladık ama okulların kapanmasıyla birlikte hareket bekliyoruz. Biraz durgunluk var. Ramazanın etkisi var tabi. Daha da iyi olacak İnşallah” dedi.

Fatma Ural’da,” Bu gece pazarını çok seviyorum. İnşallah, okullar kapandıktan sonra işlerimizin çok iyi gideceğini umuyoruz. Çünkü ev hanımlarının evde yaptıkları ürünleri değerlendirmek için güzel bir şans bize” dedi.

Fatoş Yaya’ ise” Yazlıkçılar gelsin diye Burhaniye’yi tanıtmak amacıyla burayı açtık. Okul tatil olacak Çoluk çocuk hepinizi bekliyoruz” dedi.

Asiye Kibritçi’de,” Burhaniye de olmak bu işi yapmak çok güzül. Belediye’ye çok teşekkür ederim. Çok güzel imkanlar verdi. Bunları yapabilmek için hanımların kazanca ihtiyacı var. Aldıkları para doğru malzemeye gidiyor. Malzemeler çok pahalı. Ama çok güzel bir şey. Burada kazanabilmek burada olabilmek hoş bir şey” dedi.

Recep Sağlam’da,” Biz şimdilik idare ediyoruz. Sezon temmuzun birine doğru açılıyor. Üniversite sınavları bitip okullar kapandığında buraya daha çok insanlar geliyor. Yani yeni yeni tanınan bir yer. Biz burada İskele esnafı olarak çok şeyler bekliyoruz” dedi.

Stantları ziyaret eden Emekli Öğretmen Rafet Solmaz’da,” Gerçekten çok güzel olmuş. Hepsi bir arada derli toplu. Hepside el emeği göz nuru pazarlıyorlar. Bu da artı değer katıyor.” dedi.

Gece Pazarının ilgi gördüğünü anlatan Belediye başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç ise” Geçen yıl Burhaniye İskele mahallemizde sahil kesimi olan bu mahallemizde 35 civarında gece pazarı esnafının talebini karşıladık. Çok büyük ilgi gördü. Bu yıl bu talebin artması üzerine bizde vatandaşlarımızın memnuniyetini göz önüne alarak bu sayıyı artırmaya karar verdik. Her yıl gelen talepler üzerine değerlendirmeyi yaparak gerekirse gene artışlar yapabiliriz. Ticari yönden esnafımızın para kazanması, halkımızın da ihtiyaçlarını gece karşılaması gerçekten her yönden her iki tarafıda memnun etmektedir. Bizim amacımızda halka hizmet olduğu için bu pazarlara gerekli önemi veriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA