'Bakkalına Sahip Çık' Kampanyası

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası, Ramazan Ayı dolayısıyla "Bakkalına Sahip Çık" kampanyası başlattı.

'Bakkalına Sahip Çık' Kampanyası
Son dönemde zincir marketlerin mahalle aralarında çoğalmasının ardından zor durumda kalan bakkallar, hazırladıkları içerikleri bilboardlarda halka duyurdu.

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası yönetimi kampanya ile ilgili bilboardın önünde basın açıklaması yaptı. Oda Başkan Vekili Orhan Özçetin tüm bakkalcılar adına açıklamayı okudu. Özçetin, Ramazan Ayı’nın gelmesi münasebeti ile tüm Edirne halkından "Bakkalına Sahip Çık" kampanyası için hazırladıkları görseli Bilboardlarla tüm halka duyurduklarını söyledi.

bu kampanyada kendilerine desteklerini esirgemeyenlere oda olarak teşekkürlerini sunan Özçetin, “Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan ve odamıza bizzat gelerek bizleri ziyaret ederek onurlandıran ve esnafımızın sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm için uğraş veren değerli Milletvekillerimiz Okan Gaytancıoglu ve Erdin Bircan’a teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz Torba Kanununda Zincir Market ve AVM’lere herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir. Mahalle aralarına ve sokaklara açılan zincir marketler perakende yasasında hiçbir kısıtlama ve yaptırım maalesef bulunmamaktadır” dedi.

“NÜFUSA GÖRE AÇILMASI GEREKİR”

Zincir marketlerin nüfus oranına orantılı olarak açılmalarına izin verilmesi gerektiğini belirten Özçetin, “İlgili düzenlemeler beklentisi içerisindeyiz. Mantar gibi yan yana açılmış Ulusal Zincir Marketler ve AVM’ler bütün yerel esnafı zor duruma bırakmaktadır. Bu manav, züccaciye, bakkal, şarküteri, ayakkabıcı ve diğer tüm yerel esnafı etkilemektedir. Ulusal zincir marketler ve AVM’ler kazandıkları ile ilimize yatırım yapmamaktadırlar. Bu kazançlarını genel merkezlere götürerek bağlı bulundukları yerlere yatırım gerçekleştirmektedirler. Küçük esnaf il ekonomisine yatırım yaparak il ekonomisinin kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Bunun için yerel esnafa bakkalımıza sahip çıkalım, daha bilinçli tüketici olup, sizlerin zor durumda kaldığınızda, iyi ve kötü gününüzde yanınızda daima mahalle bakkalı bulunmaktadır. Düğününüze, cenazenize katılır, evininizin anahtarını teslim edebileceğiniz mahalle bakkalınız her türlü fedakarlığı yapmaktadır. Bakkal, küçük esnaf ve sanatkarlar ekonominin barometresidir” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına, Başkan Vekili Orhan Özçetin, Üyeler Mesut Özaydın, Okan Mano, İsmail Bozkuş, Gökalp Kum, Ümit Yaşar Akaylar ve Denetim Kurulu Başkanı Yaşar Varel katıldı.

Kaynak: İHA