Adıyaman'da Vakum Yardımlı Kapama Sistemi Tedavisi Yapıldı

Güneydoğu ve Doğu Anadalu Bölgesinde göğüs cerrahisinde ilk kez Vakum Yardımlı Kapama Sistemi tedavisi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı.

Adıyaman'da Vakum Yardımlı Kapama Sistemi Tedavisi Yapıldı
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi son aylarda yaptığı başarılı ameliyatlarla dikkat çekiyor. Son olarak sadece Ankara, İstanbul ve yurt dışında uygulanan ‘Ampiyem Vakum Yardımlı Kapama Sistemi’ ile tedavi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulandı.

Tedaviyi gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ömer Cenap Gülyüz, “Daha önce özellikle plastik cerrahi, ortopedi ve yara bakım ünitelerinde yaygın bir şekilde kullanılan Vakum Yardımlı Kapama (VAC) sistemleri son yıllarda Göğüs Cerrahisi alanında da kullanılmaya başlandı. Bu yöntem göğüs cerrahisi açısından onarım imkanlarının kısıtlı ve riskli olduğu veya narkoz alınması mümkün olmayan durumlarda daha büyük cerrahi yöntemlere ihtiyaç duyulmadan yapılan adeta hayat kurtarıcı bir yöntemdir. Hastamız yaklaşık 6 ay boyunca geçmeyen akciğer zarı enfeksiyonu nedeniyle kliniğimize başvurmuştu. 5 seans uygulanan bu yöntem sayesinde hastamızı sağlığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vakum yardımlı kapama sistemi ile tedavi hastanemizde, bölgemizde ve Doğu Anadolu bölgesinde ilk defa uygulanan ve başarılı bir cerrahi tedavi seçeneği olarak gözükmektedir” dedi.

Bu tedavi yöntemi ile sağlığına kavuşan Turan Dost ise “Aylardır bu hastalıkla mücadele ediyordum. Çevre illerdeki birçok hastaneye aylarca gidip geldim ama bir sonuç alamadım. Son olarak Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek Dr. Ömer Cenap Gülyüz’e tedavi oldum. Sağlığıma kavuşturan ve yakından ilgilenen Dr. Ömer Cenap Gülyüz’e sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Yrd. Dr. Fatih Doğan ise, “Hastanemizin imkanları, gelişen tıp teknolojisi, hekimlerimizin özveri ve gayreti ile birlikte Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yaptığı başarılı çalışmalar ve ameliyatlarla kendinden söz ettirmeye devam edecektir. Hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve bu operasyonu gerçekleştiren doktorumuza ve ekibine teşekkür eder başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA