72 Saat Fotoğraf Eğitimi Alıp Sergi Açtılar

Muğla'nın Milas ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Engelliler Destek Programı' kapsamında 72 saat fotoğraf eğitimi verilen zihinsel engelli 13 öğrencinin çektikleri fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı 'Engelliler Destek Programı' kapsamında, Milas Mehmet Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören 13 öğrenci ye 72 saatlik fotoğraf çekme teknikleri anlatıldı.

Öğrenciler daha sonra, Muğla Valiliğince kendilerine verilen profesyonel fotoğraf makineleriyle fotoğraf çekme imkanı elde etti.

Öğrencilerin çektikleri 'insan ve doğa' konulu fotoğraflardan oluşan sergi, Turgutreis Mahallesi'ndeki Atatürk Meydanında açıldı.

Açılışta konuşan Milas Kaymakamı Fuat Gürel, koruma altındaki çocukların hayata bağlanması için bu tür çalışmaların devam edeceğine söyledi.

Fotoğraf eğitmeni ve gazeteci Mutlu Hazer de proje kapsamında engelli bireylere arkadaşı Volkan Yıldız ile eğitim verdiklerini kaydetti.

Sergide 39 fotoğrafın yer aldığını anlatan Hazer, 'Bu çalışmayla engelli bireyler, psikolojik olarak da çok rahatladı. Çok olumlu tepkiler aldık. Sosyal ilişkilerinde de olumlu gelişmeler gördük. Sergimize bütün Bodrumluları bekliyoruz.' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışını Kaymakam Fuat Gürel, öğrencilerle birlikte yaptı.

Sergiye, yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Kaynak: AA