Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi Açılıyor

Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı tamamlandı.

İnşaatı tamamlanan Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde kapılarını açacak.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından yaptırılan Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi’nin inşaatı tamamlandığı bilgisi verildi. Sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin eğitim göreceği lisenin 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde kapılarını açacağı bildirildi.

Açıklamada, okulla ilgili şu bilgilere yer verildi:

'Hamitler Mahallesi’nde toplam 21 bin 402 metrekare alanda hayata geçirilen 36 derslik ve 750 öğrenci kapasiteli Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, ihtişamıyla göz dolduruyor. Selçuklu dönemi ve günümüz mimarisi harmanlanarak inşa edilen okulda inşaat çalışmaları sona erdi. Çevre düzenlemesinin devam ettiği okul Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilen en büyük okulu olma özelliğine sahip. Yurt, yemekhane, kapalı ve açık spor salonları, konferans salonu ve kafeteryaları ile komple bir eğitim kompleksi olan Uluslararası Murat Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak.'

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da uluslararası bir kimliğe sahip olacak okulda öğrencilerin, okulun kuruluş felsefesine uygun olarak yetişeceğini ve dünyada dostluk, barış ve kardeşliğin yeniden tesisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kaynak: AA