Türkmen Açıklaması 'Karaisalı'nın Turizm Potansiyeli Değerlendirilmiyor'

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, CHP Karaisalı İlçe Başkanı İlhan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçede esnaf ve hemşerileriyle sohbet etti. Kızılay Karaisalı Şubesini de ziyaret eden Türkmen, Karaisalı’nın turizm potansiyelinin değerlendirilemediğini söyledi.

Türkmen Açıklaması 'Karaisalı'nın Turizm Potansiyeli Değerlendirilmiyor'
Yaptığı ziyaret ve sohbetlerde Karaisalı ilçesinin özellikle iç turizme dönük çalışmalar için çok uygun olduğunu kaydeden Türkmen, ancak ilçenin HES ve maden ocakları ile özel sektöre peşkeş çekildiğini, üstelik bunların Karaisalı’ya istihdam sağlamadığına dikkat çekti.

Karaisalı’nın cefasını yerel halk çekerken, sefasını başkalarının sürdüğünü ve gidişe ‘dur’ demek gerektiğini ifade eden Türkmen, bu nedenle onları dinleyip, sorunlarını tespit edip, ilgili makamlara taşıdıklarını söyledi.

Türkmen şöyle devam etti:

Karaisalı ve tüm Adana için merkezi hükümet, yerel yönetimlerin projelerine destek vermelidir. Adana yeniden eski günlerine kavuşmalıdır. Karaisalı, biberi çok ünlü iken kooperatif tarzında örgütlenme modellerine önem verilmeli, böylece üreticilerin aracıların eline mahkum olmaları önlenmelidir. Biz hizmete dönük bu ve benzer her türlü çalışmaya katkı sunuyoruz ve katkı vermeye de devam edeceğiz.”

Türkmen ve beraberindeki heyet, esnaf ve vatandaş sohbetlerinin ardından Kızılay Karaisalı Şubesi’ni de ziyaret etti.
Kaynak: İHA