'Türkiye'nin Disneylandı' Tamamlanmak Üzere

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde yaklaşık 2 hafta sonra hizmete açılacak olan ve dünyaca ünlü Disneyland'a rakip olacağı belirtilen 'The Land of Legends' isimli tema parkı gazetecilere tanıtıldı Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Tamince: 'Antalya'nın zengin ürün çeşitliliğine yeni bir renk getirecek olan bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almak'.

Antalya'da kurulan ve 'Türkiye'nin Disneylandı' olacağı belirtilen 'The Land of Legends' isimli tema parkı tamamlanmak üzere.

Belek Turizm Merkezi'ndeki eğlence parkı, düzenlenen turla gazetecilere gezdirildi. Çoğunluğu çocukların ilgisini çekecek konsepte göre hazırlanan eğlence merkezinin bünyesinde bir de lüks otel bulunuyor. Animasyon gösterilerinin yapıldığı merkezdeki su parkları gibi eğlence alanları da dikkati çekiyor.

Ortaklarıyla yatırımı gerçekleştiren Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, turun sonunda gazetecilere tema park hakkında bilgi verdi.

Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını belirten Tamince, 'The Land of Legends Theme Park, hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz. Antalya'nın zengin ürün çeşitliliğine yeni renk getirecek olan bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almak.' dedi.

Parkın ilk etabını temmuzda açacakları yatırımlarının maliyetinin 1,5 milyar lirayı bulduğuna işaret eden Tamince, projenin tüm etaplarını tamamladığında 4 milyar liralık bir yatırımın ortaya çıkacağını kaydetti.

Önemli olan noktalardan birinin de inşai yatırımın yanı sıra pek çok yeni özelliği barındıran The Land of Legends'ta teknolojiye, şovlara, sahne ve görsel sanat tasarımına yaptıkları yatırımlar olduğunu vurgulayan Tamince 'Ülkemizin dününe ne kadar güvendiysek, geleceğine daha da fazla güveniyoruz. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve bundan sonraki süreçte de yepyeni konseptlerle ülke turizmine değer katmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Tamince, 800 bin metrekare alan üzerine kurdukları parka yılda 15 milyon ziyaretçi beklediklerini dile getirdi.

Parkın tamamlandığında yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayacağını anlatan Tamince, sürece yayılan söz konusu yatırımın büyüyerek devam edeceğine işaret etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tamince, turizmde olumsuzlukların yaşandığı dönemde bu denli büyük bir yatırımı neden yaptıklarının sorusuna, 'Yatırımın yarısına yakını öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Biz 2-3 yıllık perspektiflere göre yatırım yapmıyoruz, yaptığımız yatırımın süresi zaten 5-6 yıllık. Bu yatırımın doğru olduğunu ve Türkiye'nin doğru ülke olduğunu düşündüğümüz için yaptık. Belek bölgesinde 35 milyar doların üzerinde turizm yatırımı var.' cevabını verdi.

Kaynak: AA