Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Durmaz'a Yeni Görev

TİGEM’e bağlı Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz, Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörlüğüne atandı.

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Durmaz'a Yeni Görev
Yüksek Komiserler Kurulu Genel Koordinatörü Süleyman Polat’tan görevi devralan Murat Durmaz yapılan görev değişiminin Türk atçılığı camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

1999 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olduktan sonra 2000 yılında Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğünde veteriner hekim olarak göreve başlayan Durmaz, burada Atçılık Şube Şefi ve Müdür Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 2013 yılında Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğüne atanmıştı.

Durmaz, Malatya’da görev yaptığı süre içerisinde birçok başarılı çalışmaya imza attı. İşletme sınırları içerisinde bulunan atıl durumdaki 3 bin dönüme yakın araziyi kullanıma açtı. Orman İşletme Müdürlüğüyle bir protokol yaparak yaklaşık bin 500 dönümlük arazinin ağaçlandırılmasını sağlayan Durmaz, atçılık ve işletme gelirlerinin ciddi biçimde artmasını sağladı. 2013 yılında yaklaşık 4 milyon TL olan atçılık geliri 2016 itibarıyla 12 milyon TL’ye yükseldi.

3 yıllık süreçte yapılan yatırımlarla 6 bin dönüm olan sulama alanı 15 bin dönüme çıkarılırken, aynı şekilde atçılığın mera alanları genişletildi ve bu alanlarda modern sulama sistemleri uygulamaya konuldu.

Aynı dönemde Sultansuyu yarış atı sahiplerine “pansiyoner atçılığı” hizmeti vermeye başladı.

Bu sistem sayesinde 106 ata yeme, içme ve konaklamanın yanı sıra sağlık ve bakım hizmeti veriliyor. Bu hizmet sayesinde Sultansuyu Harası yıllık yaklaşık 2 milyon TL gelir elde ediyor.

Durmaz’ın görev süresince ayrıca işletme lojmanlarının bakım ve onarımı yapılarak daha verimli şekilde kullanılması sağlandı, işletme içerisine asfalt dökülüp kilit taş döşenerek işletme içi ulaşım standartlara uygun hale getirildi.

Durmaz’ın görev süresince yaptığı en önemli işlerden biri, Malatya’nın günübirlik mola noktalarından olan Sultansuyu Harasının halka daha iyi hizmet vermesi için yaptığı düzenleme oldu. Hara içerisinde çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra otistik, Down sendromlu ve engelli çocuklar ile halkın yararlanması için Hipoterapi Merkezi hayata geçirildi.
Kaynak: İHA