Seferihisar'da Lavanta Şenliği Düzenlenecek

Seferihisar Belediyesi tarafından ilçede ilk kez geçen yıl dikilen lavantaların hasadı dolayısıyla 'lavanta şenliği' düzenlenecek.

Seferihisar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, geçen yaz Turgut mahallesinde 4 dönümlük alanda dikilen lavantaların hasat zamanı geldi.

Lavantaların hasadı dolayısıyla 18 Haziran'da 'Seferihisar Belediyesi Lavanta Hasat Şenliği' etkinliği gerçekleştirilecek.

Şenliğin amacının Seferihisarlı üreticilere, mandalina, zeytin, üzüm gibi geleneksel ürünlerin dışında lavantayı tanıtmak olduğu kaydedilen açıklamada, şenliğin lavanta hasadı ile başlayacağı, daha sonra, konuklara lavanta sabunu, lavanta yağı yapımının gösterileceği ifade edildi.

Etkinliğe gelenlere yayık ayran ve lavanta çayı ikram edilecek.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, başka bir tarımın mümkün olduğunu düşündüklerini, üreticilerinin daha çok üretmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydederek, şunları ifade etti:

'Geçtiğimiz yıldan bugüne lavanta üretimini denedik ve lavantanın iklimimizi sevdiğini, hatta çift hasat yapmanın mümkün olduğunu gördük. Bu hasatı bir bayram havası içerisinde kutlayacağız ve alternatif bir üretim modeliyle üreticilerimizi tanıştıracağız. Seferihisar lavanta kokacak.'

Kaynak: AA