Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletlerin dağıtımları yapıldı.

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Avanos Alaettin İlkokulunda öğrencilere 30 adet bisiklet dağıtıldı.

Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Sağlık Bakanlığı projesi kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından öğrencileri fiziksel aktiviteye teşvik ederek sağlıklı bireyler yetişmesi amacıyla bisiklet dağıtımı yaptıklarını ifade etti.

Bisikletin yanı sıra öğrencilere diş bakım seti ile kitap ve dergilerden oluşan hediyeler de dağıtıldı.

Eldivan, gençlerimizin sağlıklı gelişim, sosyal ve kültürel aktivitelere katılımı teşvik edici projelerinden dolayı Nevşehir Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hakan Öcal’a teşekkür etti.

- Derinkuyu Ahmet Bozkurt Cami Yardım Bekliyor

Derinkuyu Ahmet Bozkurt Cami ve Kur’an Kursu inşaatı hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Ahmet Bozkurt Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Osman Şengül, cami inşaatının büyük bir bölümü tamamlandığını belirterek, 'Cami inşaatının minaresi, dış cephe kaplaması, tuvaletler ve fayans döşemeleri tamamlandı. Caminin tezyinatı da yeni bitti. Minber, mihrap, kürsü, kalorifer, taban döşeme, Kur’an Kursu, bahçe düzenlemesi ve ihata duvarı kaldı. Kalan işler için 300 bin lira nakit paraya ihtiyaç var.' dedi.

Dernek ikinci Başkanı İmam İbrahim Yolalan’da, 'Camii inşaatı bittiğinde diğer camilere göre daha farklı ve güzel bir camiye kavuşacağız. Camii iç tezyinatı çok güzel oldu. Bir tuğla da sizden diyerek başladığımız cami inşaatına hayırseverlerimiz yardımlarıyla inşallah beklenilen süreden önce biter bizleri de mutlu eder.' ifadesini kullandı.

Camii inşaatı bittiğinde bodrumun katında Kur’an Kursu da hizmete girecek.

Kaynak: AA