Midyat'taki Terör Saldırısı

Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Aktaş, Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıda dolayısıyla, Kaymakam Bingöl'ü ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti Aktaş: 'Şimdiye kadar Midyat selametteydi, beklemiyorduk. Gece gündüz Midyat'ta bir şeylerin olmaması için dua ediyorduk. Hepimiz derinden üzüldük bütün cemaat, hatta dışarıda bulunan Süryani cemaatimiz de üzüldü'

Mardin'in Midyat ilçesindeki Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, 8 Haziran'da terör örgütü PKK üyelerince bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırı nedeniyle, Kaymakam Oğuzhan Bingöl'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırı dolayısıyla Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Aktaş, Kaymakam Bingöl'ü makamında ziyaret etti.

Saldırının sadece emniyete değil, ilçenin kültür mozaiğine, değerlerine dolayısıyla bütün bölgeye yapıldığını belirten Bingöl, 'Sizler Midyat halkı her şeyden önce bizim acımızı paylaştınız, bizim bütün acılarımızı sahiplendiniz, bizleri yalnız bırakmadınız. Midyat halkına çok teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Samuel Aktaş da saldırı nedeniyle üzüntülerini ifade ederek, ilçede olumsuz bir olay yaşanmaması için dua ettiklerini bildirdi.

'Şimdiye kadar Midyat selametteydi, beklemiyorduk. Gece gündüz Midyat'ta bir şeylerin olmaması için dua ediyorduk. Hepimiz derinden üzüldük bütün cemaat, hatta dışarıda bulunan Süryani cemaatimiz de üzüldü. Çok geçmiş olsun diyoruz, başınız sağ olsun. Allah beterinden korusun.' ifadelerini kullanan Aktaş, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini iletti.

Ziyarette, Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, Midyat Süryani Kadim Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Anto Nuay, Başkan Yardımcısı Yusuf Türker ve Süryani avukat Rudi Sümer de yer aldı.

Midyat'ta 8 Haziran'da terör örgütü PKK tarafından bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen saldırıda, 3'ü polis, 6 kişi yaşamını yitirmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA