Merzifon'da 'Genç İstihdamı Destekleme' Projesi Tanıtıldı

Merzifon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Merzifon Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla hazırlanan 'Genç İstihdamı Destekleme' projesi kapsamında, gençler, gazaltı kaynakçısı, sac kesme ve bükme elmanı dallarında eğitilerek meslek sahibi olacak.

Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Merzifon Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda muhtarlardan mahalle ve köylerinden en az bir gencin bu meslek eğitimine katılmasını istedi.

Gençlerin meslek sahibi olmalarının önemli olduğunu ifade eden Balcı, 'Bu eğitim sonunda gençlerimiz altın bir bileziği koluna takacak, istediği yerde işini bulabilecek, iş kurmak isteyenlerinde ben yakından takip edip gereken desteğimi vereceğim. Meslek sahibi olmak isteyen gençler en son 25 Haziran'a kadar müracaat edebilecek ve eğitime başlayan gençlere günlük 20 lirada destek verilecek. Eğitim sonunda en az 50 genç Merzifon OSB bünyesindeki fabrikalarda iş imkanı sağlanacak.' diye konuştu.

Tanıtım toplantısına Kaymakam Balcı'nın yanı sıra, OSB Müdürü Hasbi Altuntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA