Maski'den İlçelerdeki Çalışmalara Yakın Takip

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçede başlattığı altyapı yenileme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İçme Suları Dairesi Başkan Vekili Hakan Açabay Turgutlu, Ahmetli ve Salihli’deki mahallelerde yapılan işleri yerinde inceledi.

Maski'den İlçelerdeki Çalışmalara Yakın Takip
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde öncelik durumuna göre belirlediği mahallelerde sorunsuz bir altyapı sistemi oluşturmak adına yoğun mesai harcıyor. Uzun yıllar önce yapılmış ve artık ömrünü tamamlamış hatlar daha sağlıklı bir yapıya kavuşturuluyor. İçme Suları Dairesi Başkan Vekili Hakan Açabay da Turgutlu, Ahmetli ve Salihli’de yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgi aldı. İlk olarak Turgutlu’da bulunan Ergenekon mahallesinde yapılan çalışmaları kontrol eden İçme Suları Dairesi Başkan Vekili Hakan Açabay, çalışanlarla sohbet etti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açabay’a Turgutlu’da Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü İbrahim Kutar ve MASKİ Sorumlusu Mehmet Yörük de eşlik etti. MASKİ ekipleri büyüyen ve gelişen mahalleye yetersiz gelen içme suyu hattı sorununu ortadan kaldırmak adına Ergenekon mahallesinde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Yetersiz gelen eski hat yerine yeni hat döşeniyor. MASKİ’nin yapmış olduğu çalışma tamamlanmış olunca mahallenin içme suyu sorunu ortadan kaldırılacak. MASKİ mahallede şu ana kadar yaptığı çalışmalarda 5 bin metrelik hattın yaklaşık bin 500 metresini tamamladı.

AHMETLİ’DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İlçelerde yapılan çalışmaların durumunu öğrenmek için gerçekleştirilen ziyarette Hakan Açabay’ın bir sonraki durağı Ahmetli oldu. Açabay, ilçede içme suyu hatları yenilenen Yaraşlı, Karaköy, Kargın ve Dereköy mahallelerinde bitirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar ile ilgili mahalle sakinlerinin de görüşü alındı. Dereköy’de yaşayan vatandaşlar MASKİ’nin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlara çok kısa bir süre sonra yeni hattan su verilmeye başlanacağının müjdesi verildi.

Yeşilova mahallesinde 50 yıl önce yapılan eski altyapı yenilenerek mahalle sakinlerine rahat nefes aldırılıyor. MASKİ, bu kapsamda yaptığı çalışmalarda kanalizasyon hattı yenileme çalışmasını tamamladı. 9 bin 500 metrelik içme suyu yenileme çalışmasında ise 7 bin 500 metrelik bölüm bitirildi.

YEŞİLOVA MUHTARINDAN TEŞEKKÜR

Yeşilova Mahalle Muhtarı Emir Sapmaz, MASKİ’nin mahallelerinde yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür etti. Sapmaz, “Mahallemizde yapılan çalışma için hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e hem de MASKİ’ye teşekkür ediyoruz. Mahallemizde güzel işler oluyor, çok memnunuz. 40-50 yıllık hatlarımız yenileniyor. Suyumuz yetersizdi ve sürekli olarak arıza yapıyordu. Şimdi bunların hepsi gideriliyor. Yıllarca Atık sular mahallemizin çok yakınından geçiyordu. O hattı da ekipler sağolsun uzaklaştırdı. 30 yıllık sorunumuz çözüldü” dedi.

Kaynak: İHA