Manisa'da 'Su Çiçeği' Aşısı Sıkıntısı Yok

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, aşı sıkıntısı yaşanmadıklarını belirterek, 'Elimizde şu an 3 bin 851 doz su çiçeği aşı bulunmaktadır' dedi.

Tay, makamında 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş ile biirlikte düzenlediği basın toplantısında bazı yayın organlarında aşı sıkıntısı olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Çiçek hastalığı ifadesinin yanlış kullanıldığını belirten Tay, kastedilen hastalığın 'su çiçeği' olduğunu söyledi.

Son olarak 1977'de Somali’de görülen su çiçeği hastalığıyla ilgili olarak, 1980'den sonra artık gerek kalmadığı gerekçesiyle Dünya Sağlık Örgütü tarafından aşısının uygulamadan kaldırıldığını vurguladı.

Su çiçeği aşısının ise ellerinde 3 bin 851 doz bulunduğunu ifade eden Tay, bu aşının Sağlık Bakanlığı 'aşı takvimi'ne 2013'te alındığını hatırlattı.

Tay, '2013'ten beri 12 ayını dolduran bütün çocuklarımıza su çiçeği aşısı rutin olarak yapılıyor. İlimizde su çiçeği aşısı ortalama bin 580 doz yapılmaktadır. Şu an için bütün aile ve toplum sağlığı merkezlerinde ve müdürlüğümüzün deposunda 3 bin 851 doz su çiçeği aşısı mevcut. İsteyen herkes aile sağlığı merkezlerinde aşı olabilir' diye konuştu.

- Eczacı Odası Başkanı özür diledi

29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Burçin Kurtuluş ise 'Aşıyı biz bulamıyoruz. Sağlık merkezlerinde bu aşı bulunabiliyor. Daha önce vermiş olduğum demecin eksikliğinden ve yanlış anlaşılmış olmasından dolayı şahsım adına özür diliyorum. Şu anda halkımız bu konuda tedirginlik yaşamasın. Çiçek dediğimiz hastalık yok. Su çiçeği dediğimiz hastalık konusunda da bizler aşıyı bulmakta zorluk çeksek de böyle bir tedirginlik ve sıkıntı yok.' dedi.

Kaynak: AA