Konak'ta Hatalı Park Eden Sürücülere Af Yok

İzmir’in Konak ilçesinde, trafiğe kapalı sokaklar ve kaldırımlara araç park ederek yaya geçişini engelleyen sürücüler affedilmiyor.

Konak'ta Hatalı Park Eden Sürücülere Af Yok
Konak Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanlarında kalan bölgelerde yaptıkları denetimlerle yaya yolu ve kaldırımlara park edilen otomobil ve motosikletleri tek tek fotoğraflayarak, kural tanımaz sürücülerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’na göre 105 lira para cezası kesiyor. Son olarak da, Alsancak Semti’ndeki Gül Sokak, Kıbrıs Şehitleri ve Dominik Caddesi’nde yapılan denetimlerde yaya yolu ve kaldırım üzerine park ederek vatandaşların yolda yürümesini zorlaştıran araç sahipleri tek tek tespit edildi. Fotoğraflanan araçların sürücülerine ceza kesildi. Araç sahipleri kendilerini haklı gösterme çabası içine girse de zabıtalar kanunları uygulamaktan vazgeçmeyerek, ceza makbuzlarını teslim etti. Gün içinde yapılan denetimlerde ise üç motosiklet ve iki araca toplamda 525 lira cezanın yazıldığı belirtildi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, araçların hatalı park edilmesi nedeniyle yaya trafiğinin aksadığını ve vatandaşların kaldırım yerine yol kenarında yürüyerek hayatlarını tehlikeye attıklarını söyledi.

Kaynak: İHA