Kaçak Kazıya Tır, Dozer Ve Kepçeyle Gitmişler

Kırşehir merkeze bağlı Ulupınar köyünde kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 2'si tutuklandı Aralarında belde belediye başkanı, doktor, emelki astsubay ve infaz koruma memurunun da bulunduğu zanlıların, kaçak kazıya tır, dozer ve kepçeyle gittikleri öğrenildi.

Kırşehir'de kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında belde belediye başkanı, memur, emekli astsubay, doktor ve infaz koruma memurunun da olduğu 14 kişiden 2'si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kırşehir Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezine bağlı, Yunus Emre'nin türbesinin bulunduğu Ulupınar köyündeki 1. derece sit ve höyük alanında kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Köye gece saatlerinde düzenlenen operasyonda kaçak kazı yapan kişiler suçüstü yakalandı. Olay yerinde tır, kepçe, dozer, tır dorsesi, kamyonet, 4 otomobil, 50 kilogram sodyum karbonat, osiloskop ve metal çubuklar ile kazı malzemeleri bulundu.

Aralarında belde belediye başkanı, memur, emekli astsubay, doktor ve infaz koruma memurunun da olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla sahte kimlikler de ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden emekli Astsubay İ.M. ve memur Ö.Y, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: AA