İstanbul'un 5 Bin 400 Uğurlu Öğrencisi, Geleceğe Uğurlandı

İstanbul’da hizmet veren 32 Uğur Lisesi’nde eğitim gören 5 bin 400 öğrenci, 2015-2016 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninde büyük bir coşkuyla geleceğe uğurlandı.

İstanbul'un 5 Bin 400 Uğurlu Öğrencisi, Geleceğe Uğurlandı
Türkiye’nin dört bir yanında 123 lisesiyle eğitim hizmeti veren Uğur Okulları’nın İstanbul’daki 5 bin 400 öğrencisi, mezuniyet coşkusunu, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü büyük salonu Sinan Erdem Spor Salonu’nda 15 bin kişinin katıldığı büyük bir törenle yaşadı. Öğrencilerin heyecan ve mutluluğunun bir arada yaşandığı törene, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Uğur Okulları Genel Müdürü Yücel Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, çok sayıda öğretmen ve veli katıldı.

ENVER YÜCEL’DEN ÖĞRENCİLERE ’KENDİNİZE GÜVENİN’ MESAJI

48 yıldır eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Uğur markasının, öğrencileriyle, velileriyle, öğretmenleriyle, yöneticileriyle en mutlu günlerinden birini yaşadığını belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, "Bu yüzden mutlu ve gururluyuz. Türkiye’nin uğurlarını bugün geleceğe uğurluyoruz" dedi.

Mezun öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Yücel, "Öğrencilerimiz artık ezberi bırakıp yeni şeyler söylemeli. Çünkü gelişen teknoloji ile birlikte gündem, Türkiye ve dünya değişiyor. Bu yüzden biz de öğrencilerimize farklı alanlarda yeni dünya ve yeni anlayışla eğitim öğretimlerini sürdürmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Öğrencilere, üniversite tercihi yaparken hangi bölgede, hangi ülkede, nerede okuyacaklarını çok iyi incelemeleri önerisinde de bulunan Yücel, "İyi bir eğitim öğretim sürecinden geçen öğrencilerimiz kendilerine güvenmeli. Bu arada Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarına çözüm aramak için de gece gündüz çalışmalı ve Türkiye’de birlikte yaşam kültürünü egemen kılmak için uğraşmalılar. Artık Türkiye onların avuçlarının içinde ve onu değiştirip ileri götürmek ellerinde" diyerek sözlerini noktaladı.

MEZUN ÖĞRENCİLER MUTLU VE HEYECANLI

Sefaköy Uğur Lisesi’nden mezun olan Yusuf Engin Bingöl, 4 yıllık lise hayatının bittiğini ve mezun olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Artık önünde üniversite yolunun olduğunu belirten Bingöl, mutlu, heyecanlı ve sınav nedeniyle biraz da stresli olduğunu ancak her şeyin güzel olacağına inandığını söyledi.



Sefaköy Uğur Lisesi’nden mezun Yaren Nur Aydın ise duygularını şu şekilde ifade etti:

"Duygu dolu anlar yaşıyoruz. Daha ilkokula başladığımız günler gözümüzün önündeyken bugün lise hayatımızın son günündeyiz. Hayata bir adım daha yaklaşıyoruz ve haftaya sınavlarımız başlıyor. Çok yoğun duygular içindeyiz. Bir yandan stresimiz var diğer yandan sorumluluklarımızın bir kat daha arttığının farkındayız."

UĞUR’UN YILDIZLARI VE OKUL BİRİNCİLERİ ÖDÜLLERİNİ TESLİM ALDI

Açılış konuşmalarının ardından mezun öğrencilerin 11. sınıf öğrencilerine flamalarını teslim ettiği anlar renkli görüntülere sahne olurken, yıl boyunca spor, sanat, bilim ve kültür alanında başarılı olan öğrencilere de ’Uğurlu Yıldızlar’ geleneği başlatılarak ödülleri verildi.

32 okul birincisinin okul müdürlerinin ellerinden plaketlerini aldığı tören, tüm öğrenciler adına Bakırköy Uğur Lisesi öğrencisi Cengiz Salatacı’nın coşkulu konuşmasıyla devam etti.

Törenin sonunda 5 bin 400 öğrenci, geri doğru sayarak aynı anda keplerini havaya fırlattı.
Kaynak: İHA