Hayvansever Kadın Başkan Evini Kedilere Açtı

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, 3 katlı evinde ve bahçesinde 30'a yakın kedi besliyor Demiralp: 'Onların bakımını üstlenmek oldukça zaman alıyor. Özellikle hastalıklarında ve onları kaybettiğimde çok üzülüyorum. İş hayatımın bu kadar belirli bir çizgide gitmesi, belirli bir ivme kazanmasını hayvan sevgisine bağlıyorum'

ALİ BALLI - AK Parti Bodrum İlçe Başkanı ve iş kadını Çiğdem Demiralp, 3 katlı evinde ve bahçesinde 30'a yakın kedi besliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunu olan ve 2014 yılından bu yana AK Parti İlçe Başkanlığı yapan 52 yaşındaki Çiğdem Demiralp, yorucu iş hayatının yanında, hayvanlara da zaman ayırıyor. Yaşamını sürdürdüğü üç katlı evinin özellikle bahçe kısmını hayvanlar için dizayn ettiren Demiralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatı boyunca hep hayvanlarla iç içe yaşadığını söyledi. Aile olarak hayvanlara çok düşkün olduklarını ifade eden Demiralp, 'Hayvanların çok değerli olduklarını ve değer verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bakıma muhtaçlar.' dedi.

Evinde 30'a yakın kedi beslediğini aktaran Demiralp, 'Çok uzun zamandır kedi besliyorum. Daha önce köpek de vardı ancak 14 yıl yaşadıktan sonra yaşlılık nedeniyle kaybettik. İki ana kedimiz var. Onlar kısa aralıklarla doğum yaptılar ve şu anda 10'a yakın yavrusu var.' diye konuştu.

- Kedi evine aydınlatma ve ısıtma sistemi

Kendi beslediği cins kedilerin yanında sokak kedilerinin de sayısı artınca onlara bahçede kedi evi oluşturduğunu kaydeden Demiralp, kediler için yapılan evde aydınlatma ve ısıtma sistemlerine de yer verdiklerine değindi.

Hayvanların kendisine uğur getirdiğine inanan Demiralp, 'Onların bakımını üstlenmek oldukça zaman alıyor. Özellikle hastalıklarında ve onları kaybettiğimde çok üzülüyorum. İş hayatımın bu kadar belirli bir çizgide gitmesi, belirli bir ivme kazanmasını hayvan sevgisine bağlıyorum.' dedi.

Özellikle yavru kedilerle ilgilenmenin kendisini çok mutlu ettiğini ve stres attığını anlatan Demiralp, şöyle devam etti:

'Onlarla oturup konuşuyorum. Birbirimizi rahat bir şekilde anlıyoruz. Çok farklı bir duygu. O yüzden hayvanlara karşı ayrı bir sevgim var. Evde yeni doğan yavru kediler var. Bir aylık oldular. Üç aydan önce dışarıya çıkartmayı düşünmüyorum. Evde iki anne birer hafta arayla doğum yaptı. 10 tane doğurdular ve hep ikisi de birbirlerinin yavrularını emziriyor. Böyle de bir dayanışma var. İnsanlarda olmayan dayanışmayı onlarda gördüğüm için belki de onları biraz daha fazla seviyorum.'

Hayvanlara kötü davranan hatta ölümlerine neden olan kişilere de seslenen Demiralp, hayvanların yardıma muhtaç olduklarının altını çizdi. Hayvanlara zarar veren kişileri anlayamadığını belirten Demiralp, 'İnsanlık çok farklı bir şey. Bu hayvanlar yardıma muhtaç. Muhtaç oldukları halde eziyet edilmesi, hor görülmesi, dövülmesine aklım ermiyor.' dedi.
Kaynak: AA