Gömeçli Zeytinci Macaristan'dan İki Ödül Aldı

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan Mehmet Özgü Manisalı, 5 yıldan beri katıldığı Ulasal ve uluslararası yarışmalarda 20’nin üzerinde ödül aldı. Bu yılda, Macaristan’ın Budapeşte kentinde düzenlenen Monde Selection 2016 yarışmasında 80’nin üzerinde farklı kategorilerde 3 binden fazla ürünün katıldığı bir ortamda erken hasat zeytinyağında altın ve siyah zeytinde de gümüş madalya kazandı.

Gömeçli Zeytinci Macaristan'dan İki Ödül Aldı
İlçenin Karaağaç Mahallesindeki işletmesinde butik üretim yapan Mehmet Özgü Manisalı, zeytinin üretiminden işlenmesine kadar çok titiz bir çalışmanın sonunda ödüllerin geldiğini söyledi.

Mehmet Özgü Manisalı,” 2010 yılından beri üretimine devam ettiğimiz zeytin ve zeytinyağında ulusal ve uluslararası yarışmalarda 20’nin üzerinde ödül aldık. Bu yılda, Macaristan’ın Budapeşte kentinde Türk zeytin ve zeytinyağına hem altın hem gümüş madalya getirdik ülkemize. Türkiye’de körfez bölgesinde, zeytin ve zeytinyağında kalite olarak en üstte olduğu bölgedeyiz. Gömeç, Edremit, Havran Ayvalık ve Burhaniye bölgesi Türkiye’nin en iyi zeytinlerinin en iyi zeytinyağlarının üretildiği bir bölge. Bu bölgeden çıkacak tüm zeytin ve zeytinyağları ödül alabilir. Tabi, körfez bölgesinin zeytinlerinin iyi bir şekilde üretimin tüm proseslerinde, hijyenik kaliteli ürünlerin çıkabilmesi için tüm hijyen kurallarına uygun olarak üretilmesi gerekmektedir. Körfez bölgesinin bu yağlarını Tüm dünyada tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Gıda Mühendisi Kazım Karabıyık’da, ”Körfez zeytinleri iyi bir şekilde işlendiği zaman uluslararası yarışmalarda çok büyük ödüller almaktadır. Siyah zeytinde de, doğal fermente yöntemleriyle işledikten sonra ödül alamayacağımız yer yoktur” dedi.

Kaynak: İHA