Beylikdüzü Belediyesi 1'Nci Başkan Vekili Şatır'dan Açıklama

Beylikdüzü Belediyesi 1’nci Başkan Vekili Ömer Şatır, belediye ile ilgili bir yerel gazetede çıkan habere ilişkin açıklama yaptı.

Beylikdüzü Belediyesi 1'Nci Başkan Vekili Şatır'dan Açıklama
Beylikdüzü Belediyesi 1’nci Başkan Vekili Ömer Şatır, AK Parti İlçe Başkanı’nın yerel bir gazetedeki eleştirilerine ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Şatır, ilçe başkanının Beylikdüzü’nde cami temizliğini başka bir belediyenin yaptığına dair iddialarını yerel bir gazete esefle okuduğunu dile getirerek, "Beylikdüzü Belediyesi olarak yerel seçimlerle birlikte görevi devraldığımız günden bu yana her zaman ilçemizdeki okulların ve ibadethanelerin eksikleriyle bizzat ilgilendik. Eğitim ve inanç bizim için en hassas iki konudur. Bu konular üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz. Beylikdüzü Belediyesi olarak İlçe Müftülüğümüzün bilgisi dahilinde, donanımlı ekipman ve ekibimizle her yıl periyodik olarak ilçemizde bulunan 70’e yakın ibadethanenin temizliğini, bahçe tanzimlerini yapmakta, fiziki eksikleri olanları da gidermekteyiz. Vatandaşlarımız sağlıklı ve hijyenik bir ortamda maneviyatlarını yaşasınlar diye ibadethanelerimizin temizliği noktasında oldukça titiz hareket ediyoruz. Bunun yanı sıra Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun vermiş olduğu talimatla ilçemizde yapımına başlayıp bitirilemeyen camilerimizin de tamamlanması için özel bir çalışma yürütmekteyiz. Bu kapsamda bugüne dek birçok ibadethanenin tamamlanmasına katkı sunduk. Tamamlanamayan yahut ihtiyaç duyulan yeni ibadethaneler hususunda ise çalışmalarımız devam etmektedir. Gerçek dışı beyanlar üzerine Sayın İlçe Müftümüz Eyyüp Demir’i aradım. Demir, ibadethanelerimizde temizlik ve eksikler anlamında belediyemiz dışında başka bir ilçe belediyesinin yardımından haberi olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili ’Esenyurt Belediyesi temizledi’ şeklinde iddia edilen camimizin dernek yetkilileriyle de bir görüşmede bulundum. Kendileri, belediyemizin temizlik aracının üç kişiyle gelip camide detaylı bir temizlik yaptığını, hatta yapan kişilerle sohbet edip ikramda bulunduğunu söyledi.

Aradan yaklaşık 1 hafta geçmesinin ardından AKP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından arandıklarını, kendilerine bir temizlik aracı göndereceklerini söylediklerini paylaştı. Kendisi Beylikdüzü Belediyesi’nin zaten temizlediğini belirtmesine rağmen aracın camiye gönderildiğini ifade etti.

Netice olarak göstermelik fotoğraflamayla temizlenen yerin tekrar temizletilmesini, böyle bir çirkin algı çalışması yapılmasını bir ilçe başkanına yakıştıramadım. Ramazan ayı gibi manevi değerlerimizin yoğun yaşandığı bir ayda bu gerçek dışı açıklamaları esefle kınıyor, yaşanan üzüntü verici durumu vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyorum" dedi.

Kaynak: İHA