Batman Valisi Deniz Göreve Başladı

Valiler kararnamesiyle Ardahan Valiliğinden Batman Valiliğine atanan Ahmet Deniz görevine başladı.

Batman Havalimanı'nda Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz tarafından karşılanan Deniz için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi.

Burada kendisini bekleyen kurum müdürleriyle tek tek tokalaşan Deniz, makamına geçerek göreve başladı.

Vali Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında Diyarbakır-Silvan Kaymakamlığı döneminde sık sık Batman’a geldiğini anımsatarak, 12 yıl aradan sonra tekrar Batman'da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kendisine bu görevi layık gören başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar kuruluna teşekkür eden Deniz, 'Burada görev almak bizim için önemli. Batman hem tarihi, hem geçmişi hem de kültürüyle kadim bir kültüre sahip, medeniyetlere beşiklik yapmış bir şehir. Burada hizmet etmekten son derece onurlu ve gururluyum.' ifadelerini kullandı.

-'Batman kardeşliğe sahip çıktı'

Vali Deniz, kentteki huzur ortamına da değinerek, şöyle konuştu:

'Binlerce yıl bu coğrafyada hep beraber yaşıyoruz. Türkü, Kürdü, Arabı, Çerkezi ile kardeşçe bir ve bütün olarak yaşıyoruz. Güzel tarafı bunun devam etmesi, özellikle son beş aydır Türkiye ciddi sıkıntılardan geçiyor. Birçoğu dışardan destekli, içerden de bunlara destek veren maalesef terör mensupları da var ama Batman halkı bu konuda, bu birlikteliğe sahip çıktı. Kardeşliğe sahip çıktı. Türkiye’nin birlikteliğine sahip çıktı. Çok önemli mesaj bu.'

-'Güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum'

Öncelikli görevlerinin asayiş ve güvenlik olduğunu aktaran Deniz, konuşmasına şöyle devam etti:

'Biliyorsunuz asayiş ve güvenlik olmadan hiçbir şey olmaz. Ne yatırımcı, ne turizmci ne sanayici gelir,. Bölgemizin, ülkemizin bu sıkıntıları atlatması lazım. Burada hepimize çok şey düşüyor. Bu huzur ortamının sağlanmasında güvenlik güçlerimizin çok ciddi çaba ve gayreti var. Batman’da bu huzuru sağladıkları için onlara da çok teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA