Aybastı İlçesine 50 Yataklı Hastane Yapılacak

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, 50 yataklı Aybastı Devlet Hastanesi projesinin hazır olduğunu belirterek, ilerleyen günlerde ihaleye çıkacağını söyledi.

Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatsa, Kumru, Korgan ilçelerinden sonra Aybastı ilçesine de 50 yataklı hastane yapılacağını hatırlattı.

Aybastı Devlet Hastanesi’nin 50 yataklı olacak şekilde projesinin hazırlandığını ifade eden Taşçı, Ordu’ya sağlık anlamında ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkati çekti.

Hastanenin Türkiye standartlarının üzerinde bir sağlık hizmeti sunabilecek kapasitede olacağına vurgu yapan Taşçı, 'Hastanemizin şuanda projesi hazırlandı ve yatırım programına alındı. İlerleyen günlerde hastanemizin yapım ihalesi yapılarak çalışmalar başlayacaktır. Bu güzel haberi Ordulu hemşerilerimle paylaşmaktan gururluyum.' dedi.

Aybastı ilçesine yapılacak olan hastaneden Kabataş ilçesinin de istifade edeceğini kaydeden Taşçı, 'Hastanemizin otoparkı 60 araçlı olacak. Hastanemizde 15 poliklinik, 2 doğum salonu, 11 ameliyathane olacak ve ayrıca 3 diş ünitesi, 4 küvez, 6 diyaliz yatağı, 18 acil müşahede yatağı ve 5 genel yoğun bakım yatağı bulunacak. Hastanemizin ısıtma, soğutma, ışıklandırma sistemleri akıllı olacak. Aybastı ilçesi benim önceden memurluk yaptığım şirin bir ilçe. Bu anlamda ilçemizin sorunlarını yakinen biliyorum ve hemşerilerimize verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdiğimiz için mutluyum, memleketimize hayırlı olsun.' diye konuştu.

Kaynak: AA