5 Milyon Toplu İğneyle 'Azmi' Anlatıyorlar

Çankırı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulunda idareciler ve öğrenciler tarafından yaklaşık 5 milyon toplu iğne kullanılarak yapılan ve okul girişinde sergilenen Atatürk portresi, Türk bayrağı ve 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazısı dikkati çekiyor Sınıf öğretmeni Sungur: 'Azmin ve mücadelenin istendiğinde neleri başarabileceğini göstermesi açısından burada sergiliyoruz'.

Çankırı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulunun girişine 5 milyon toplu iğne kullanılarak yapılan Atatürk portresi, Türk bayrağı ve 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazısı öğrenci ve velilerin dikkatini çekiyor.

Okul girişine milyonlarca toplu iğne kullanılarak 2004 yılında yapılan çalışma, öğrencilere azmi ve sonuçlarını göstermesi amacıyla yıllardır sergileniyor.

Sınıf öğretmenlerinden Yusuf Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yıldır bu okulda görev yaptığını söyledi.

Çalışmanın dönemin okul idarecileri ve öğrenciler tarafından hazırlandığını belirten Sungur, 'Bu, yaklaşık 5 milyon toplu iğnenin panoya yerleştirilmesiyle yapılan bir çalışma. 12 yıldır okulumuzda bulunuyor.' dedi.

Toplu iğnelerin çok güzel bir görüntü oluşturduğunu dile getiren Sungur, şöyle devam etti:

'Arkamızda gördüğünüz panoda bayrak ve 'Ne mutlu Türk'üm diye' ifadeleri yer alıyor. Toplu iğnelerden yapılan bir çalışmadır. Diğer panoda da Atatürk portresi yer alıyor. Her ikisi de milyonlarca toplu iğne kullanılarak yapılmış bir eser. Özellikle öğrenci ve velilerimizin dikkatini çektiği için girişin karşısına astık.'

Çalışmayı okul girişinde sergilemelerinin de bir amacının bulunduğunu anlatan Sungur, 'Azmin ve mücadelenin istendiğinde neleri başarabileceğini göstermesi açısından burada sergiliyoruz. Gelip gidenler de çok beğeniyor.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA