Yozgat Belediyesi Yeni Hastaneye Yeni Yol Yapacak

Yozgat Belediyesi, bu yıl sonunda açılması beklenen 475 Yataklı Devlet Hastanesine vatandaşın daha kolay ulaşmasını sağlamak amacıyla yeni bir yol yapacak.

Yozgat Belediyesi Yeni Hastaneye Yeni Yol Yapacak
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Kentpark çevresinde yol çalışmalarının sürdüğünü, yeni yapılan hastaneye ulaşım daha kolay ve rahat sağlanması için aynı bölgede ayrı bir yol yapacaklarını söyledi.

Yeni yolun Yimpaş AVM’nin alt kısmından imam hatip lisesi önünden, Tedaş önünden hastaneye ulaşacağını ifade eden Belediye Başkanı Arslan, “Hastaneye giden vatandaşlarımız yeni valililik önünü kullanmadan hastaneye rahat bir şekilde ulaşabilecek. Bu bölgedeki trafik de rahatlamış olacak” dedi.

Şehir merkezinde trafiği rahatlatmak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Arslan, “Otopark konusunda sona geldik. Projemiz tamamlandı ve belediyemizin üst kısmındaki 350 araç kapasiteli otopark önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Yine büyük cami altında 250 araçlık bir otopark daha yapacağız. Fatih Camii arkasındaki kamulaştırdığımız alana da yine otopark yaparak park sorunu çözeceğiz” dedi.

Şehir merkezinde vatandaşların gezip dinlenebileceği prestijli parklar inşa etmek için gayret sarf ettiklerini ifade eden Başkan Arslan, “Vatandaşımız yoğun olarak Kentpark’ı kullanıyor ve orası da yoğunluğu kaldırmıyor. Bu sebeple özellikle Eskipazar ve Şeyhosman Mahallesinde yaşayan insanların daha rahat ulaşacağı ve kullanabilecekleri bir park yapıyoruz. Park içerisinde sosyal tesisler ve iş yerleri olacak. Burası aynı zamanda şehir merkezinin ve Kentpark’ın da yoğunluğunu almış olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA