Ordu'da Turizm Fakültesi Çalışmaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: 'Turizm fakültesinin, Ordu'ya ve turizm sektörüne önemli hizmetler sunacağına inanıyorum'.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Turizm Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Gülyalı ilçesinde hayırsever iş adamı Velittin Küçük tarafından yaptırılan fakülte inşaatını inceleyen Yılmaz, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yılmaz, turizm potansiyeli yüksek ve her yönüyle gelişmeye açık olan Ordu'da, turizmde ihtiyaç duyulan kalifiye elemanların yetiştirilmesinde ve ildeki turizmin canlanmasında etkili olacak fakültenin inşaatının devam ettiğini belirtti.

Ordu'da üniversite kurulmasının bir zamanlar hayal dahi edilemediğini anlatan Yılmaz, şimdi ise ilçelerde yüksekokullar ve fakülteler açıldığını dile getirdi.

Turizm fakültesinin yapımını üstelenen iş adamı Velittin Küçük'e teşekkür eden Yılmaz, şunları kaydetti:

'Turizm fakültesi inşaatının belli bir aşamaya geldiğini gördük. Ordu'muzun hayırsever iş adamı Velittin Küçük'e doğup, büyüdüğü topraklara yaptığı bu hizmet nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu tür yatırımcıların ve hayırseverlerin artmasını temenni ediyoruz. Burası tamamlandığında ilk olarak 400 öğrenciye hizmet verecek. Havalimanı, Çikolata Park ve yüksekokul ile Gülyalı ilçemiz Karadeniz'in en gözde ilçelerinden birisi olacak. Turizm fakültesinin, Ordu'ya ve turizm sektörüne önemli hizmetler sunacağına inanıyorum.'

Yılmaz'a incelemeleri sırasında, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ve AK Parti İlçe Başkanı İlyas Yılmaz da eşlik etti.
Kaynak: AA