Merzifon'da 'Zihnim De Açık Yolum Da Açık' Projesi Uygulanacak

Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, engelli çocuklar için gerçekleştirilecek 'Zihnim de Açık Yolum da Açık' Projesi hakkında bilgi verdi.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Amasya Emniyet Müdürlüğü ile Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğünce 'Zihnim de Açık Yolum da Açık' Projesi hazırlanarak Emniyet Genel Müdürlüğüne sunuldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, projeyi kabul ederek 321 bin lira destek verdi. Proje kapsamında engelli çocuklar, çevre illere geziye götürülecek, öğretmenleri ve aileleriyle piknik yapılacak, uçurtma şenliği gerçekleştirilecek.

Proje ekibinde Kaymakam Balcı başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür Vekili Tuğba Bal, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Handan Ekinci Bal, İlçe Emniyet Müdürlüğünden Fatih Korkmaz ile özel eğitim merkezi müdürleri ve öğretmenleri yer alıyor.

Balcı, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, engelli çocukların yeteneklerine uygun bir şeyler yapıp okul bittikten sonra yalnız kalmamalarını sağlamaları gerektiğini söyledi.

Bu amaçla geliştirdikleri projenin Merzifon için çok önemli olduğunu dile getiren Balcı, 'Bu projede başarılı olursak kapsamını genişleteceğiz. Arkadaşlarımız çok emek verdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje ekibine tam destek veriyorum.' dedi.

Proje ile engelli çocuklarda duyarlılığı artırmak, yalnız olmadığını hissettirmek ve yaşadıkları sorunlara çözüm bularak onları hayata kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Balcı, projeye 2 okuldan 100 çocuğun dahil edileceğini bildirdi.

Kaynak: AA