KKTC Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Dürüst, Hatay'da

'Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne kadar güçlü olursa, KKTC'nin huzuru ve güveni de o kadar sağlıklı şekilde sağlanmış olur''.

KKTC Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Dürüst, Hatay'da
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne kadar güçlü olursa, KKTC'nin huzuru ve güveni de o kadar sağlıklı şekilde sağlanmış olur.'' dedi.

Dürüst, bazı temaslarda bulunmak için gediği Hatay'da, Vali Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti.

Vali Topaca, ziyarette yaptığı konuşmada, yavru vatan KKTC'nin kendileri için çok önemli bir toprak parçası olduğunu söyledi.

KKTC'yi Türkiye'den ayırmadıklarını, farklı görmediklerini ifade eden Topaca, onlarla birlikte olmaya, iyi günlerinde sevinçlerini, sıkıntılarında da sıkıntılarını paylaşmaya özen gösterdiklerini kaydetti.

Hatay ve Kıbrıs denilince işin biraz daha değiştiğini vurgulayan Topaca, ''KKTC'de Hataylı çok vatandaşımız var. KKTC, Türkiye'nin birçok noktasına gitmekten daha kolay ve çabuk gidebildiğimiz bir yer. Hem ekonomik, hem kültürel anlamda çok sıkı ilişkilerimiz var. Hem Hatay'ın Kıbrıs'a hem Kıbrıs'ın Hatay'a her anlamda çok katkı yapabileceği alanın olduğunu düşünüyorum.'' diye konuştu.

Topaca, bu ziyaretin Kıbrıs ve Hatay arasında var olan ilişkileri daha da geliştirme ve büyütme anlamında katkı yapacağını belirtti.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de Hatay'la ilişkileri daha geliştirmek ve İskenderun Limanı ile ilgili de temaslarda bulunmak için geldiklerini kaydetti.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendilerinin en büyük şansı olduğunu ifade eden Dürüst, şöyle devam etti:

''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlü olması, anavatanımızın güzelliklerle, ekonomik büyümeyle, öz değer ve kültürel ögelerine sahip çıkışıyla her geçen gün imrenilen bir ülke olması KKTC'yi de mutlu ve güçlü kılmakta. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne kadar güçlü olursa, KKTC'nin huzuru ve güveni de o kadar sağlıklı şekilde sağlanmış olur. Yapılmış, yapılmakta olan ve yapılacak tüm katkılara şükranlarımızı sunuyoruz. KKTC'nin de kurulduğu günden bu yana yaşatılmasına da verilen destek de takdire şayandır.''

KKTC'de Hatay ilinden çok kişinin bulunduğunu bildiren Dürüst, Anavatan ile KKTC'nin ekonomik yapısını daha ileriye taşırken özellikle turizm ve yüksek öğrenim üzerine planlamalar yapıldığını, bunun daha da ileriye götürülmesinde temel etkenlerden birinin ulaşım olduğunu söyledi.

Kaynak: AA