Kadınlar İçin 'Özgüven Gelişiminde Ailenin Rolü' Konferansı

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisince Melekbaba mahallesindeki kadınlara yönelik 'Özgüven Gelişiminde Ailenin Rolü' konferansı düzenlendi.

Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Melekbaba Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz Ortaokulu konferans salonunda Melekbaba mahalle sakinlerine Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezinden Aile Uzmanı Sosyolog Elif Şengönül tarafından 'Özgüven Gelişiminde Ailenin Rolü' konferans verildi.

Şengönül, özgüvenin sadece okul yaşamında değil, kişisel ve sosyal hayatta önemli olduğunu anımsatarak, 'Kendimizden memnun ve kendimizle barışık olduğumuza dair inancımız ve bu konuda hissettiklerimiz varsa bu iç öz güvendir. Dışarıya kendimizden emin olduğumuz şeklinde verdiğimiz görüntü ve davranışlar ise dış öz güvendir.' dedi.

Kadınlara çocuklarında nasıl öz güveni geliştirebileceklerine ilişkin de bilgiler veren Şengönül, şu önerilerde bulundu:

'Çocuklarımıza şartsız sevgi gösterirsek, onlardan açık isteklerde bulunursak, dinlemeyi öğrenirsek, isteklerini ciddiye alırsak, çocuğumuzla yalnız vakit geçirirsek, çocuğumuzun bazı şeyleri kendisinin yapmasına izin verirsek, çocuğun düşüncelerine, özel eşyalarına, tercihlerine ve yeteneklerine saygı gösterirsek bunların hepsini yapabilirsek o zaman öz güvenli bir çocuk yetiştirebiliriz.' diye konuştu.

Şengönül, konferansta Melekbaba Mahallesi sakini kadınların sorularını da yanıtladı.

Kaynak: AA