Eksim Yatırım Holding'den Açıklama

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tivnikli'nin avukatı Arabacı: 'Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın İbrahim Kalın ile yapıldığı iddia edilen, 4 yıl öncesinde bir kumpas senaryosunun taşeronlarınca dile getirilen ve mahkeme kararıyla gerçek olmadığı belgelenen böyle bir konuşmayı bugün dile getirerek siyasi etikten uzak bir açıklama yapmıştır'.

Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli'nin avukatı Hüseyin Arabacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından meclis çatısı altında yapılan konuşma hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun bugünkü TBMM Grup toplantısındaki sözlerine ilişkin yazılı açıklama yapan Arabacı, müvekkili Abdullah Tivnikli'nin birçok farklı alanda Türkiye'ye değer katan yatırımlar yapan, binlerce insana istihdam sağlayan saygın bir iş adamı olduğunu belirtti.

Arabacı, Kılıçdaroğlu’nun bugün grup toplantısında, kamuda 'kayıp kaçak bedelleri ile ilgili yasa' olarak bilinen ve enerji piyasasında bir kısım düzenlemeler getiren '6719 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla' ilgili yaptığı konuşmada hakikate aykırı, mesnetten uzak ve kişilik haklarına saldırı mahiyetinde açıklamalara yer verildiğini ifade etti.

İlgili yasanın, başka birçok teknik konunun yanında elektrik dağıtım ve perakende tarifelerini düzenleyen genel bir yasa olduğunu anımsatan Arabacı, şunları kaydetti:

'İlgili yasa, ne şirketimize ve ne de sair dağıtım şirketlerine bir menfaat veya avantaj sağlamamıştır. Bu yasanın çıkması ile şirketimize devlet tarafından bu kapsamda hiçbir ödeme yapılmamış ve yapılması da söz konusu değildir. Gerek dağıtım bölgemizdeki halkı ve gerekse diğer dağıtım bölgelerindeki vatandaşlarımızı yanıltacak bilgiden uzak böyle bir açıklamanın en hafif ifadeyle etik olmadığı izahtan varestedir.

Yine Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın İbrahim Kalın ile yapıldığı iddia edilen, 4 yıl öncesinde bir kumpas senaryosunun taşeronlarınca dile getirilen ve mahkeme kararıyla gerçek olmadığı belgelenen böyle bir konuşmayı bugün dile getirerek siyasi etikten uzak bir açıklama yapmıştır. Bu konuşmanın Sayın Kalın ile hiçbir zaman yapılmadığı taraflarca defaatle beyan edilmiş ve bu durum kamuoyunca da bilinmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu tarafından Meclis çatısı altında yapılan böyle bir konuşmanın en azından bilgiye dayalı ve objektif olmasını arzu ederdik. Yapılan açıklamayı kınıyor, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz.'

Kaynak: AA