DOKA Genel Sekreteri Kaldırım Açıklaması

'Suudi Arabistan'ın 4 şehrinden Trabzon'a düzenlenen direkt uçak seferleri, yoğun talep dolayısıyla Ramazan Bayramı'ndan sonra 8 şehirden devam edecek'.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Ramazan Bayramı'ndan sonra Suudi Arabistan'ın 4 şehrinden daha Trabzon'a direkt uçak seferlerinin başlayacağını söyledi.

Kaldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Mısır, Katar ve Ürdün vatandaşlarının, Doğu Karadeniz'e olan ilgilerinin artarak devam ettiğini bildirdi.

Doğu Karadeniz'i alternatif turizm merkezi haline getirmek için özellikle hedef pazar olan Körfez ülkelerinde tanıtımlara devam ettiklerini anlatan Kaldırım, 'Onların burada daha rahat tatil yapmalarına yönelik hizmet kalitesinin artırılması ve altyapının geliştirilmesine dönük stratejik yaklaşımlarımızı sürdürüyoruz. Fuarlara katılıp bölgemizin tanıtımını gerçekleştirdik. Bunun sonuçlarını almaya başladık. 2010 yılında 30 bin olan Arap turist sayısı 2015 yılında 450 bine ulaştı.' dedi.

Kaldırım, Körfez ülkelerinin bölgeye ilgisinin artması sonucu, Suudi Arabistan'ın 4 şehrinden Trabzon'a direkt uçak seferleri yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

'Suudi Arabistan'ın 4 şehrinden Trabzon'a düzenlenen direkt uçak seferleri, yoğun talep dolayısıyla Ramazan Bayramı'ndan sonra 8 şehirden devam edecek. Trabzon'a şu anda Suudi Arabistan'ın Riyad, Cidde, Medine ve El Kasım şehrinden direkt uçak seferleri düzenleniyor. Tabük, Yanbu, Dammam ve Hail kentlerinden de bayram sonrası direkt uçak seferleri başlayacak. Bunun yanı sıra Kuveyt ve Abu Dhabi'den de seferler başlayacak. Geldiğimiz nokta sadece bölgemiz turizmi için değil, ülkemiz turizmi için de çok sevindirici ve gurur verici.'

Önemli bir nüfusa ve yüksek harcama yapabilme potansiyeline sahip Arap ülkeleri turizminden Türkiye'nin sadece yüzde 5 pay alabildiğine dikkati çeken Kaldırım, 'Bu payı yükseltmeyi hedefliyoruz. Bölgemizin, Körfez turizm pazarındaki şu anki konumunu sadece bir başlangıç olarak görüyoruz ve gidilecek daha çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Biz, turizm sektörüne sadece ekonomik girdi olarak bakmıyoruz, turizmi aynı zamanda bölgeyi sosyal ve kültürel yönden geliştiren bir kalkınma modeli olarak değerlendiriyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA