ÇOMÜ'de Mezuniyet Törenleri

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Gökçeada Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Gökçeada Meslek Yüksekokulunda mezuniyet törenleri düzenlendi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreni İÇDAŞ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpunar, öğrencilerin heyecanına ortak olduklarını belirterek, 'Türkiye'nin en kıymetli yerlerinden birinde, Çanakkale'de bulunmaktasınız ve Çanakkalenin ruhunu yaşadığımız, tarihi değerleri ve kültürüyle, coğrafi güzelliğiyle cumhuriyetin kuruluşuna ruhunu veren, düşüncesini, sevgisini katan bu şehirde bulunmak ve yine bu şehirde kurulmuş olan ÇOMÜ gibi çok değerli bir üniversiteden mezun olmak, takdire şayan bir tercihtir.' ifadelerini kullandı.Okul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Barutçu, yaptığı konuşmada, öğrencilere başarılı bir hayat diledi.Daha sonra mezuniyet belgelerini alan öğrenciler keplerini havaya attı.Gökçeada Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreniyse Gökçeada Amfi Tiyatrosu'nda yapıldı.

Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Erkan Bil, iyi yetişmiş bir gençliğin 2023 hedefine odaklanmış güçlü bir Türkiye'nin vazgeçilmez dinamiği olacağını söyledi. Bu açıdan üniversitelerin toplumun kalkınma motorları olarak büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Bil, 'Ülkemizin yüce ideallerine ulaşmasının en temel kaynağı düşünen, sorgulayan, ahlaklı, inançlı ve çalışkan gençlerdir. Sevgili gençler, Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşta, güçlü Türkiye'nin inşasında birçok görevler alacaksınız. O yüzden öncelikle kendinize, devletinize ve yüce milletinize güvenin.' diye konuştu.Törenin sonunda öğrenciler keplerini havaya attı.
Kaynak: AA