Berlusconi kalp ameliyatı oldu

Eski İtalya Başbakanı ve İtalya'nın önde gelen futbol takımlarından Milan'ın sahibi Silvio Berlusconi, Milano'da açık kalp ameliyatı geçirdi.

Berlusconi kalp ameliyatı oldu
San Raffaele Hastanesi'nde kalp cerrahı Dr. Ottavio Alfieri ve kişisel doktoru Prof. Alberto Zangrillo tarafından sabah operasyona alınan 79 yaşındaki siyasetçinin, ameliyatı 4 saatten fazla sürdü.

İtalyan basınına yansıyan ilk bilgilere göre, öğlen operasyondan çıkan Berlusconi'nin durumunun iyi olduğu ve operasyonun başarılı geçtiği belirtildi. Eski başbakanın, 48 saat boyunca yoğun bakım ünitesinde kalacağı ve durumunun sıklıkla takip altında olacağı kaydedildi.

Berlusconi'nin ameliyatta olduğu sırada hayat arkadaşı Francesca Pascale'nin hastane penceresinde ağladığı görüldü. Operasyon öncesinde, Berlusconi'nin çocukları Pier Silvio, Marina ve Barbara Berlusconi de hastaneye gitti.

Silvio Berlusconi'ye yakın isimlerden Gianni Letta da basına yaptığı açıklamada, Berlusconi ameliyatta olduğu sırada çok gergin olduğunu ancak iyi olduğuna dair gelen haber sonrası biraz rahatladığını ifade etti.

Ünlü lider ameliyatta olduğu sırada bazı Milan taraftarları, partisi Forza Italia taraftarları da hastane önüne gelerek ve “Vazgeçme” yazılı dövizler açıp, Berlusconi'ye destek mesajı gönderdi.

Geçen hafta aynı hastanede kontrolden geçen Berlusconi'ye yapılan tetkikler sonucu aort kapak yetmezliği teşhisi konulmuştu.

İtalyan siyasetinin son 25 yılına damgasını vuran ve en uzun süre başbakanlık koltuğunda oturan Silvio Berlusconi, ülkede kısa süre önce yapılan kısmi yerel seçimlerde Milano dışındaki yerlerde pek varlık gösterememiş, partisinin oyları düşmüştü.

Kaynak: AA