Bartın Üniversitesinde Rektörlük Seçimi

Prof. Dr. Göktaş: 'Amacım Bartın Üniversitesini, bölgesi ve ülkesi ile bütünleşen, bilimden teknoloji üreten ve faaliyetleriyle kendi kaynaklarını oluşturabilen bir üniversiteye dönüştürmektir'

Bartın Üniversitesi rektörlük adaylığını açıklayan Bartın Üniversitesi eski Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, amacının Bartın Üniversitesini, bölgesi ve ülkesiyle bütünleşen, bilimden teknoloji üreten ve faaliyetleriyle kaynaklarını oluşturabilen bir üniversiteye dönüştürmek olduğunu bildirdi.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılı rektörlük seçimlerinin temmuz ayında yapılmasının planlandığını, kendisinin de Bartın Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu belirtti.

Ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişmesine önem veren bir bilim insanı olarak deneyimleriyle Bartın Üniversitesinin geleceğine sahip çıkma sorumluluğunu hissettiğini aktaran Göktaş, şunları kaydetti:

'Amacım Bartın Üniversitesini, bölgesi ve ülkesi ile bütünleşen, bilimden teknoloji üreten ve faaliyetleriyle kaynaklarını oluşturabilen bir üniversiteye dönüştürmektir. Talip olduğum bu görevde akademisyenlerimizin ve şehrimizin öngörüsüne, yenilikçi gücüne ve sinerjisine güveniyorum. Gelişmek ve ileri üniversiteler düzeyine ulaşmak hep birlikte ortak değer ve hedeflere doğru tüm arkadaşlarımın gönülden katılım ve desteği ile mümkün olacaktır. Kurumsal değer ve itibarına sahip çıkan, katılımcı, bütünleştirici ve güven duyulan bir yönetim anlayışıyla üniversitemizi bilim ve sanatın her alanında, ülke ve dünya ölçeğinde hak ettiği en üst seviyeye taşımak en büyük hedeflerimdendir.'
Kaynak: AA