Babalara Teknolojik Hediye Bakıyoruz

Babalar Günü öncesinde en çok aranan kategoriler arasında tekno marketler ve bilgisayar aksesuarları bulunuyor.

Online firma arama rehberi Yellow Pages’in verilerine göre bu yıl Babalar Günü öncesinde en çok aranan kategoriler arasında tekno marketler ve bilgisayar aksesuarları bulunuyor.

Yellow Pages, 19 Haziran’da kutlanacak Babalar Günü öncesinde internette en çok aranan kategorileri sıraladı.

Arama verilerine göre, bir önceki haftaya kıyasla tekno market aramaları yüzde 25 artış gösterirken bilgisayar aksesuarları aramalarında 2 kat artış söz konusu.

Babalar Günü haftasında en çok aranan kategoriler arasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da restoranlar üst sıralarda yer alıyor. Favori restoranlar ise kebapçılar. Türk mutfağı araması Babalar Günü haftasında yüzde 8, kebapçı aramaları ise yüzde 17 artış kaydetti.

Açıklamada verilen bilgilere göre, geçtiğimiz ay kutlanan Anneler Gününde yapılan aramalar incelendiğinde, çiçekçiler üst sıralarda yer alsa da çiçek, babalar için hediye alternatifleri arasında bulunmuyor. Bir diğer ilginç veri ise sigorta şirketi aramaları.

Bu kategorideki aramalar bir önceki haftaya göre 2 kat artmış durumda. Bu durum akıllara babasını bu özel günde farklı bir hediye ile mutlu etmek isteyenlerin tercihini özel sağlık sigortası gibi sigorta paketlerinden yana kullanmış olabileceğini getiriyor.

Kaynak: AA