Antalya'da Terör Örgütü DAEŞ Davası

Terör örgütü üyesi oldukları ididasıyla haklarında dava açılan 9'u tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddiasıyla 9'u tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu sanıklar Suriyeli Albudkader Alaboud ile Yunus Karakoç, Selahattin Bolandı, Emrullah Oğuz, İbrahim Gök, Nurettin Algan, Emin Can Özdemir, Harun Uyğur ve Ömer Yiğit ile tutuksuz sanık Muştak Batan hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanıklardan Yiğit'in avukatı Ali Çelik, müvekkilinin telefon görüşmesi dışında suç sayılabilecek herhangi bir eylemi olmadığını öne sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Sanıklardan Bolandı'nın avukatı Ahmet Keskin de müvekkilinin duruşma salonundaki diğer sanıklarla hiç yüz yüze gelmediğini savundu.

Müvekkili hakkındaki ABD Adana Konsolosluğuna saldırı girişimi iddiasını da reddeden Keskin, Bolandı'ya saldırı suçlaması yöneltilmesi için üzerinde olay yeriyle ilgili plan ve proje bulunması ve daha önce konsoloslukta gözlem yapmış olması gerektiğini ancak bunların hiçbirisini gerçekleştirmediğini savundu.

Sanık Bolandı da konuşmasının polis tarafından tahrif edildiğini ileri sürerek, terör örgütü DAEŞ'le ilgisinin olmadığını söyledi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA