Afyonkarahisar'da Ramazan Ayında Sofraları En Fazla Güllaç Tatlandırıyor

Ramazan ayının gelmesi ile Afyonkarahisar’da tatlı satışlarının arttığını söyleyen esnaflar, her yıl olduğu gibi bu yılda güllacın Ramazan’ın değişmez tatları arasında yer aldığını belirttiler.

Afyonkarahisar'da Ramazan Ayında Sofraları En Fazla Güllaç Tatlandırıyor
Afyonkarahisar AFTAT işletmesi yetkililerinde Şükrü Pancar, Ramazan ayında en fazla satılan tatlı türünün güllaç, kabak tatlısı ve irmik helvası olduğunu ifade etti.

Vatandaşların sütlü ve hafif tatlıları Ramazan ayında da fazla tercih ettiklerini aktaran Pancar, bunun nedeninin ise Ramazan ayının yine sıcak yaz günlerine gelmesi olduğunu dile getirdi. Tatlı türleri arasında en çok satışı yapılan ve Ramazan ayı ile özdeşleşen tatlının güllaç olduğunu vurgulayan Pancar, “Genel de en çok güllaç, kabak ve tulumba tatlısı, irmik helvası ve ekmek kadayıfı satılıyor. Ramazan ayı olduğu için genelde bütün tatlılar satılıyor. Vatandaş hafif tatlı olduğu için ve insan midesini yormadığı için genelde güllacı tercih ediyor. Güllaç 20, kabak tatlısı 16, ekmek kadayıfı 12, irmik helvası 9 ve tulumba tatlısı 12 TL’den alıcı buluyor. Vatandaşlar bazen farklılık olsun diye çikolatalı ya da meyveli ekmek kadayıfı istiyor, ama siparişlere yetişemiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, tatlı alışverişi için işletmeye gelen müşterilerde tatlı türleri olarak hafif tatlıları tercih ettiklerini kaydettiler.
Kaynak: İHA