'19 Haziran'da MHP Tüzük Kurultayını Yapacak'

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Mahkemenin kararı var. 19 Haziran’da Milliyetçi Hareket Partisi tüzük kurultayını yapacak” dedi.

'19 Haziran'da MHP Tüzük Kurultayını Yapacak'
MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Özdağ, “Türkiye mevzilerinden geri çekilen bir konuma sokulmuştur. Erdoğan ve AKP’li yıllar Türk tarihine utanç dolu bir dönem olarak geçecektir. Dış politikada Irak ve Suriye’nin parçalanmasına katkı veren AKP hükümetleri olmuştur. Irak ve Suriye’nin parçalanmalarının sonuçları Türkiye’ye yıkıcı şekilde yansımaktadır. Erdoğan’ın Anayasa’yı ihlal ederek, yetkisi olmamasına rağmen Türk dış politikasına iç politikada kullandığı saldırgan, fevri üslupla yaptığı müdahaleler ülkemizi daha da zor durumlara sokmaktadır. Türkiye’nin Ortadoğu politikası Suriye merkezli olarak çökmüştür. Ortadoğu’da katar dışında dostumuz kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Almanya’ya İncirlik üssünün açılmasına yönelik olarak Özdağ, “Erdoğan’ın soykırım kararı alan Almanya’ya İncirlik üssünü açması kabul edilebilir değildir. Yüzüme nasıl bakacak dedi ama sonra diz çöküyor gibi Alman ordusunun İncirlik’e yerleşmesine izin verdi. AKP batı tarafından kulak memesi kıvamına getirilmiş ki istedikleri kararı aldırıyorlar. Erdoğan ve AKP yönetimi hiç vakit geçirmeden İncirlik Alman ordusuna kapatılmalıdır. Peşmerge eğitimi bitirilmelidir. Geri kabul anlaşması sonlandırılmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

Özdağ bir yasa teklifi hazırladığını söyleyerek, “Parlamentolarında Türkiye aleyhine sözde soykırım yasasına imza atan destekleyen veya ‘evet’ oyu diyen parlamenterlerin Türkiye’ye girişinin yasaklanması. Ama MHP grubu benim yasa tekliflerimi kabul etmiyor. Ben de bundan sonra yasa tekliflerimi ve sorularımı buradan paylaşacağım. 24- 25 Haziran’da Berlin’de Yusuf Halaçoğlu ile birlikte Ermeni meselesiyle ilgili konferans vereceğiz” ifadelerini kullandı.

19 Haziran tarihinde MHP Kurultayı’na ilişkin soruya ise Özdağ, “Bu kurultay bir yargı emrine dönüşmüştür. Ayın 19’unda mahkeme tarafından kurultayı düzenlemekle görevlendirilen çağrı heyeti Milliyetçi Hareket Partisi tüzük kurultayını toplantıya çağırmıştır. Bunun hukukiliğini ve meşruluğun tartışmanın hiç bir anlamı yoktur. Buna itiraz yargı kararlarına itiraz anlamına gelecektir” diye cevap verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin adaylığına ilişkin soruya Özdağ, Bahçeli’nin delege sayısına bakarak karar vereceğini ifade etti.

Özdağ, imza veren delege sayısının 700’ün üzerinde olduğunu kaydederek şunları dedi:

“Bu sefer daha da fazla olacaktır. Bu sefer artık hukuki bir zemin var. Mahkemenin kararı var. 19 Haziran da Milliyetçi Hareket Partisi tüzük kurultayını yapacak. Buradan delege arkadaşlarına tekrar sesleniyorum oyuna gelmeyin kurultaya gelin. Ülkücü irade oyunun ne olduğunu gayet net bir şekilde görüyor. Ve tüzüğe uygun olarak toplanan ve imzayı kabul etmemek Milliyetçi Hareket Partisi’ni mahkeme kapılarına düşürmek herhalde doğru olmadı. Ama mahkeme kapılarına düşürdükten sonra mahkemeler kurultay yapılmalı kararını verdiler.”

MHP Genel Merkezi’ne seslenen Özdağ, “Genel merkez mahkemeye gideceği yerde kurultaya gelsin. Özgüvenini sergilesin. Ülkücülere olan inancını da sergilesin. Kongreye gelmemek. Ülkücülere inanmamak anlamını taşır” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin ‘ülkücü müsünüz’ sözlerine ise gülerek yanıt verdi.

Kaynak: İHA