Ustalık Eserlerini Sergilediler

2015-16 eğitim-öğretim yılının sonuna geldiğimiz şu dönemde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri mezuniyet sergilerini sanatseverlerle buluşturdu.

Ustalık Eserlerini Sergilediler
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri yılsonu mezuniyet sergisinde sanatseverleri bir araya getirdi. "Sanat bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirler" diyerek yola çıkan öğrenciler kendi ustalık eserlerini büyük bir heyecanla sergiledi.

Güzel sanat fakülteleri için mezuniyet sergilerinin çok büyük bir anlam ifade ettiğini dile getiren İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Vildan Alptekin, "Bu sadece bu yılın sonunda oluşmuş bir sergi değil. Öğrencilerin üniversiteye girişinden bu güne kadar geçen 4 yıllık alt yapısıyla ve özellikle son sınıfta yaptıkları ustalık eserlerinden oluştuğu için büyük bir önem arz etmektedir. Böyle bir sergi fakültenin 4 yıllık eğitim sürecini kapsar. Ülkelerin gelişmişlik düzeyinin sanatsal çalışmalar ve sanat kültürüyle paralel olduğunu düşünürsek, bu açıdan çok önemli bir sergidir. Halkımızın sanat anlayış ve kültürünü geliştirerek bu sergilere katılması, dolayısıyla bu sergilerden alacaklarını diğer insanlara aktarması, bu tür olayların Türkiye çapında yayılıp gelişmesini sağlayacaktır diye temenni ediyorum. Çünkü bir ülkenin teknolojisi ve ekonomisinin yanı sıra sanatsal açıdan da ilerlemesi gelişmeyi tamamlar" diye konuştu.

Moda tasarımı öğrencilerinin düzenlemiş olduğu defile hakkında da konuşan Prof. Dr. Alptekin, "Biz öğrencilerimizi çok iyi yetiştirdik. Hiç çekinmeden dosyaları ile birlikte iş başvurusu yapabilirler. Kesin sonuç alacaklardır. Asla umutsuzluğa kapılmasınlar, gelişmeleri takip etsinler, yabancı dillerini geliştirsinler" dedi.

"ESERİMİ 4 YILIN MEYVESİ OLARAK GÖRÜYORUM"

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü öğrencisi Levent Yıldırım ise, " Eserimi 4 yılın meyvesi olarak görüyorum. Çünkü eserimde tam olarak kendimi ifade ettiğimi düşünüyorum. Eserimde ırkçılığa değinmek istedim. Çünkü bugüne kadar gördüğümüz resimlerde siyahi insanları köle, hizmetçi veya yardımcı sıfatlarıyla görüyoruz. Ben ise çalışmamı biraz daha büyük yaparak onları yüceltmek istedim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA