Sağlıklı Kentler İçin Yıkımlara Devam

Başkent’te 1940’lı yıllardan itibaren başlayan ve 2 binli yıllara kadar sayıları on binleri aşan gecekondular ve riskli yapılar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ortadan kaldırılıyor.

Sağlıklı Kentler İçin Yıkımlara Devam
Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzlerce gecekondunun yıkılıp yerine modern konutların yapıldığı Kuzey Ankara, ışıl ışıl konutları ve rekreasyon alanlarıyla Ankara’nın havaalanı girişinde adeta bir yıldız gibi parlarken, Mamak’ta türkülere konu olan gecekondular, yine Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm uygulamalarıyla, tarih sahnesinden tamamen siliniyor.

Büyükşehir Belediyesi, Mamak’ta kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 4950 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi.

Altındağ’da ise Büyükşehir Belediyesi’nin “Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi” çalışmaları kapsamında yıkım çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında 2012 yılından bugüne kadar 1572 gecekonduyu, güvenli ve kontrollü bir şekilde yıktı.

-SIRADA BELEDİYE LOJMANLARI VAR

Ulus’ta TİKA binası, Sıhhiye Hanımeli Sokak’taki Belediye Hastanesi binaları, Yenimahalle Ragıp Tüzün Caddesi’ndeki bir işhanını “Deprem Performans Analiz Raporları”na göre riskli yapı grubuna girdiği için yıkan Tahliye ve Yıkım Şube Müdürlüğü ekipleri, okulların kapanmasını takiben, Kıbrıs Caddesi ve Güneşevler’deki belediye lojmanlarının yıkım çalışmalarına başlanacağını bildirdiler.
Kaynak: İHA