Osmanlı Geleneği Temcid Ümraniye'de Sürdürülüyor

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında programlarına devam eden Ümraniye Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş bir gelenek olan ‘Temcid Salası’ okutarak vatandaşları sahur sofrasında buluşturdu.

Ümraniye Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların Ramazan ayının manasını kavraması için etkinliklere devam ediyor. Gecenin sessizliğini ve orucun başlangıcını haber vermek için sahur vakti Osmanlı zamanında camilerde okunan Temcid-i Şerif’le Ümraniye halkı sahura kalktı. Ümraniye Belediye bahçesinde vatandaşların katılımıyla düzenlenen sahur programında ‘Temcid Salası’ okutuldu. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"RABBİM BİRLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN"

Birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine dikkat çeken Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Sahur programında vatandaşlarla beraberiz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik önemli. Hemen arkamızdaki sahnede Temcid okuyan sanatçılarımız var. Biz de bir anlamda bu Temcid geleneğini canlandırıyoruz. İftar sofralarında binlerce kardeşimizi ağırladığımız gibi bu akşam sahurda da vatandaşlarımızı ağırladık. Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vurgu yapmaya çalışıyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, dirliğimizi daim eylesin inşallah” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar ilahiler seslendirerek Temcid okudular. Ümraniye Belediyesi, Temcid Geleneği çerçevesinde ilçedeki çeşitli camilerde de Temcidler okutacak.
Kaynak: İHA