Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Görevine Başladı

1 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Nevşehir Valiliğine atanan İlhami Aktaş görevine başladı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş Görevine Başladı
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın görevine başlaması dolayısıyla Valilik binası önünde karşılama töreni düzenlendi.

Karşılama törenine, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Vali Yardımcıları, Avanos Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Eldivan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, daire müdürleri ve valilik çalışanları katıldı.

Kendisini karşılayan protokol üyeleri ile tek tek tokalaşarak tanışan Vali Aktaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bu Ramazan ayında bana göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Malumunuz olduğu üzere 1 Haziran 2016 tarihinde resmi gazetede Bakanlar Kurulunun kararıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Nevşehir Valiliğine atanmış bulunmaktayız. Bugünde burada bismillah diyerek bu onurlu göreve başlamış bulunuyoruz. Bizi bu onurlu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Efkan Ala’ya ve hükumet üyeleri bakanlarımıza bu onurlu görevi bizlere tevdi ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Son sekiz yılı ki bununda son iki yılında İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü olarak geçen 22 yıllık mülkü idare amirliğine bugün burada Nevşehir Valisi olarak devam edecek olan duyduğum onuru paylaşmak istiyorum. Bizden öncede görev yapan yine en son Valimiz Mehmet Ceylan olmak üzere tüm Valilerimize ve kamu görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hakka hizmet halka hizmettir. İnsanlara faydalı olandır ilkelerini düstur ederek bıkmadan usanmadan mesai kavramı gözetmeden tüm halkımızın hizmetinde olacağız. İnsanı merkeze koyan insanlar arasında ayrım yapmadan bananecilikten uzak liyakat duygularıyla ilimizde ki tüm hemşehrilerimizin gelecek ümitlerinde olumlu bir katkı yapmak için elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Eğitimden sağlığa, turizmden gençlik hizmetlerine halkımızın faydasına ve refahına yönelik olacak çaba ve projelere kamu kurum kuruluşlarıyla yakın çalışma arkadaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber tüm desteğimizi yapacağımızı bilmenizi isterim. Sadece ülkemizin değil tüm dünyanın göz bebeği konumunda olan eşi benzeri bulunmayan Kapadokya markasına sahip çıkarak gelecek nesillere daha kıymetlenmiş bir miras olarak devretme gayreti içerisinde olacağız.”
Kaynak: İHA