Milas Çiftçi Malları'dan Yangınlara Karşı Uyarı

Milas Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ayhan Demirçivi, yaz aylarıyla birlikte çıkış riski daha da artan orman yangınlarına karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Milas Çiftçi Malları'dan Yangınlara Karşı Uyarı
Demirçivi, çıkan yangınlarda sadece doğanın ve canlıların zarar görmediğini, milli ekonominin de zarara uğradığını ifade ederek, “Çıkan yangınların önemli bir miktarı ne yazık ki kırsal mahallelerde arazileri, ürünleri bulunan çiftçilerimize de zarar veriyor” dedi…

Hava sıcaklıkları her geçen gün artıyor. Özellikle orman yangınları için riskli sayılabilecek bu günlerde yetkililer orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunurken, bir açıklama da Milas Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’ndan geldi.

Yangınların bazen duyarsız insanların bilinçsiz hareketleri doğrultusunda çıktığına dikkat çeken Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ayhan Demirçivi, “İlçemizde her yıl bilinçsizce yapılan davranışlar nedeniyle orman yangınları çıkıyor. Can ve mal kaybı yaşandığı gibi ciğerlerimizin can damarı olan ormanlarımız da katledilmekte. Bu orman yangınlarına bütün vatandaşlarımızın duyarlı olmasını temenni ederek piknik alanlarında korlu ateş bırakılmamasına orman kenarlarında anız ve çalı yakılmamasına arabalarından sönmemiş sigara izmariti, cam şişe atmamalarını, atanları gördükleri takdirde uyarmalarını, plakalarını alıp güvenlik güçlerine bildirmeleri bir vatandaşlık görevidir. Yaşamak için gerekli olan oksijeni bu ağaçlar sayesinde kullanıyoruz. Yanan her orman yok olan bir gelecek demektir. Biz inanıyoruz ki; bu güzel ülkemiz her konuda duyarlı insanlar sayesinde temiz ve yeşil kalacaktır” dedi.

Kaynak: İHA