Meclis'te Tutanak Ve Materyal Sergisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), ’Tutanak, belge ve materyal’ sergisi açıldı.

TBMM’de ‘Geçmişten Bugüne Tutanak, Belge ve Materyaller sergisi’ açıldı. Açılış törenine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, AK Parti Adana milletvekili Necdet Ünüvar ve diğer yetkililer katıldı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, yaptığı konuşmada, geçmişi sağlam temeller üzerine kurulmuş, tarihi derinliği olan ülkelerin kültürlerini yeni kuşaklara aktarmanın en başta gelen şartının o dönemin eserlerini, çalışma yöntemlerini anlatan tarihi belgeleri ve o döneme belgelerin iyi korunmasının altını çizerek, “bu şekilde geçmişimizi yeni nesil anlar, ders çıkarır. Tarihi sürecimiz ülkemizin konumu, yaşadıklarımızı tarihimizi daha iyi anlamayı mecbur kılmaktadır. Meclis-i Mebusan, Meclis-i Ayan o dönemin şartları dikkate alındığında iyi bir yöntemle kayıt altına alındığı, korunduğu ve günümüze kadar ulaştığı görülmektedir. Bizlerin görevi bu belgelerden yararlanmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Aydın ve beraberindekiler serginin açılışını yaptılar ve sergiyi gezdiler. Sergide tutanaklar, belgeler, kullanılan hokka takımları, Osmanlıca yazan daktilolar, daktilolar ve ilk kullanılan bilgisayar bulunuyor. Sergi 13-19 Haziran tarihleri arasında açık kalacak.
Kaynak: İHA