Magider, Karaali Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Ramazan ayı dolayısıyla mahalle ziyaretlerinde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinleyen Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), bu kapsamda Yunusemre ilçesine bağlı Karaali mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Magider, Karaali Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
MAGİDER, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim bölgelerindeki vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını ve taleplerini dinliyor. Ramazan ayı boyunca merkeze bağlı mahalleleri ziyaret etme kararı alan MAGİDER’in ilk durağı Karaali mahallesi oldu. Karaali Köyü Muhtarı Salih Bulut ve vatandaşlarla köy kahvehanesinde oturarak sıkıntılarını dinleyen MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, “Köylü törenin sızlanmaz taşıyıcısı, milletin sabır taşıdır. Biz ise törenin aşığı sabrın talibiyiz. Milletin efendisi; ayağına gidilmeye, eli öpülmeye layık yegane zümredir. Ülkemizde herkes biraz köylü, herkes köyünün ürünüdür. Millet için fertleri nimettir ve hepimiz için nimet kutsaldır. Kutsiyetin merkezine köylerimize indik, gönül konukları olduk, dertlerine ortaklık ettik. Onların derdi bize görevdir. Gücümüz nispetinde her zaman konuşan dilleri, uzanan elleri olmaya söz verdik. Merkez ilçelerde bulunan birçok köye gidip, sıkıntıları, sorunları ve talepleriyle ilgili bir dosya oluşturduktan sonra hizmet çerçevemizin el verdiği kadar sorunlara çözüm getireceğiz. Bizi köylerine davet eden muhtarlarımızın köyleri öncelikli programızdır. Daveti için Karaali mahalle muhtarımız Salih Bulut’a teşekkür ederiz. Kültürümüzün genetik şifrelerini bağrında taşıyan köylülerimize minnet ve vefa ziyaretimiz devam edecektir." dedi.

İş adamlarının köylerine yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Karaali Mahallesi Muhtarı Salih Bulut, “Bizim köyümüz köy kültürünün bozulmadığı ender merkez köylerden biridir. Sizin gibi iş adamlarının ve Manisa’mızın ticaretine yön vermeye çalışan grupların bizleri ziyaret etmesi çok memnun etti. Köyümüzün en büyük sıkıntısı Muradiye yol ayrımındaki kavşak sorundur. Bu sorunun en kısa sürede çözülmesini istiyoruz. Bizleri kırmayıp köyümüze geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Karaali mahallesi sakinleri MAGİDER’li iş adamlarına çeşitli ikramlarda bulunarak, misafirperverlik örneği sergiledi.
Kaynak: İHA