'Kur'an'a Adanmış Ömürler' Sergisi Açıldı

Evrensel Hafızlar Derneğince (EHAD) düzenlenen 'Kur'an'a Adanmış Ömürler' biyografi sergisi, Metro Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Serginin açılışında konuşan EHAD Genel Başkanı Harun Aytaç, ramazanın Kur'an ayı olduğunu belirterek 'Ramazanın mübarek oluşu, Kur'an-ı Kerim'in bu ayda Kadir Gecesi'nde inmeye başlaması nedeniyledir. Bu mübarek ay vesilesiyle hep beraber Kur'an'a gönül vermeliyiz.' dedi.

Aytaç, EHAD olarak 81 il ve 400 ilçede faaliyetler yürüttüklerini ve Kur'an'ın en güzel şekilde okunması için çalıştıklarını aktardı.

Çocukların Kur'an ehli olarak yetiştirilmesini tavsiye eden Aytaç, Allah'ın Kur'an ehli gençliğe çok değer verdiğini söyledi.

Hayatlarını Kur'an-ı Kerim'e adamış Lütfi Doğan, Bediüzzaman Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan, Rıfat Börekçi, Muhammed Hamdi Yazır, Ömer Nasuhi Bilmen, Ahmet Hamdi Akseki, Mehmet Zahid Kotku, Mahmud Sami Ramazanoğlu, Ali Ulvi Kurucu, Rıza Çöllüoğlu ve Fatih Çollak'ın aralarında bulunduğu önde gelen kıraat alimlerinin hayat hikayelerine yer verilen sergi, 24 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA