Kırkağaçlı Öğrenciler Su Tasarrufu Eğitimi Aldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, suyun insan yaşamındaki önemini anlatmak için başladığı seminerler çerçevesinde minik öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Kırkağaçlı Öğrenciler Su Tasarrufu Eğitimi Aldı
MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı sene boyunca sürdürdüğü ‘Su Tasarrufu Eğitim Projesi’ eğitim seminerleri il genelinde çalışmalarına ara vermiyor. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından başlatılan seminerler il genelinde büyük ilgi görüyor. Renkli slaytlarla zenginleştirilen sunumlar öğrencilerin dikkatini çekerken, su tasarrufu konusunda bilinçlenmelerini sağlıyor.

Projenin ilk olarak merkezde bulunan ilkokullarda başlamasının ardından seminerler, ilçelerde yer alan okullarda da yapılmaya başladı.

Bu kapsamda, Kırkağaç’ta bulunan 4 ayrı ilkokul öğrencilerine seminer verildi.

Seminere Özel Betül, Cumhuriyet, Edip Bayat ve Türk Birliği İlkokul öğrencileri katıldı.

SU TASARRUFU YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Kimyager Arzu Sezer, Biyolog Zeynep Öztozlu ve İçme Suları Daire Başkanlığı’ndan Jeolog Görkem Yemişçi’nin gerçekleştirdiği seminerde minik öğrenciler su tasarrufu konusunda bilinçlendirildi. Öğrencilere birbirinden renkli slaytlarla su tasarruf yöntemleri, su olmasaydı dünyamız nasıl olurdu, evimizde ne gibi yöntemlerle su tasarrufu yapabileceğimiz anlatıldı.

Seminer sonrasında öğrencilere su tasarrufunu daha iyi anlatmak için boyama kitabı, boyama kalemi, kalem silgi, diş fırçası ve magnet hediye edildi.
Kaynak: İHA