Kartal Ramazanda 70'Lere Büründü

Kartal Belediyesi, açık hava sineması ile  nostalji tutkunlarını Ramazan ayı boyunca her hafta sonu 70’li yıllara götürüyor.

Kartal Ramazanda 70'Lere Büründü
Her yıl birbirinden farklı etkinliklerle Ramazan ayını renklendiren Kartal Belediyesi, açık hava sineması ile  nostalji tutkunlarını Ramazan ayı boyunca her hafta sonu Kartal Meydanı’nda 70’li yıllara götürüyor. Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Nostaljik Sinema Günleri" ile Kartallılar Ramazan ayında hem açık hava sinemasıyla hem de Kartal Meydanı’nda oluşturulan 70’lere özgü havayla eskiye duyulan özlemi doyasıya yaşıyor.

Kartal Belediyesi’nin, 70’leri çağrıştıran en büyük simgelerinden biri olan eski model bir pikap araçla yaptığı film anonsunu duyan Kartallılar, eski yazlık sinemalar gibi dekore edilen ’Kartal Meydanı Açık Hava Sineması’nı tıka basa doldurdu. ’Çocukluk günlerimize geri döndük’ diyen sinemaseverler, ilk günden açık hava sinemasını doldururken Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, meydana konulan nostaljik ahşap sandalyelerde yer kalmayınca filmi vatandaşların arkasında ayakta izledi. Başkan Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve kartal halkı meydanı tıklım tıklım doldurdu.

Kartallılar, açık hava sinemasında gösterilen ilk film olan, başrolünde Cem Yılmaz’ın  yer aldığı ’İftarlık Gazoz’ adlı yapımı, Pazar günü ise en sevilen klasiklerden ’Gülen Gözler’ adlı filmi popcorn, gazoz ve çekirdek ikramı eşliğinde kahkahalarla izledi.

Kartal Belediyesi’nin ’Nostaljik Sinema Günleri’, Ramazan ayı boyunca her hafta sonu Kartal Meydanı’nda devam edecek. Etkinlik kapsamında 18 Haziran Cumartesi saat: 21.15’te ’Düğün Dernek’, 19 Haziran Pazar günü ise saat: 21.15’te ’Hababam Sınıfı’ adlı filmler gösterilecek.
Kaynak: İHA