Karapınar'da 'Toprak Bayramı' Kutlandı

Konya'nın Karapınar İlçesinde 'Toprak Bayramı' kutlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Karapınar Kaymakamlığı, Karapınar Belediyesi ve Karapınar'daki Sivil Toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği 'Toprak Bayramı', Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi sahasında kutlandı.

Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Durmuş Ali Çarkacı, burada yaptığı konuşmada, Toprak Bayramı'nı uluslararası düzeye taşımak istediklerini söyledi. Türkiye'nin çölleşme riski altındaki ülkeler arasında yer aldığının TÜBİTAK araştırmalarında ortaya çıktığını belirten Çarkacı, 'Türkiye, yüzde 49 oranında çölleşme riski taşımaktadır. Bu rakam son derece ciddidir. Karapınar’da 1959 yılında başlayan buradaki facia ve akabinde yapılan çalışmalar ile bugünlere gelmişiz. İnsanoğlunun toprağı hoyratça kullanması, bitkileri yakacak olarak kullanması belki de insanlarımızın kendi sonlarını hazırladı. Erozyonla mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Konuşmanın ardından fotoğraf sanatçısı Celal Gezici'nin 'Erozyon' konulu fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.

Kutlamaya, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA