Hayvan Otlatma Kavgasına 7 Yıl Hapis

Kayseri’de hayvan otlatma meselesi yüzünden çıkan kavgada bir çobanı sopalarla hayati tehlike geçirecek şekilde yaralayan baba ile oğluna 7 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklar A.Y. (59) ile suça sürüklenen çocuk H.B.Y. (19) ve hem mağdur hem sanık F.K., (52) ve avukatlar hazır bulundu.

Suça sürüklenen çocuk H.B.Y. "Ahırımızın yanında hayvanlarını otlatıyordu, ben hayvanların suyu ile ilgileniyordum. O sıra babam A.Y. ile F.K. sopayı birbirlerine salladılar. Ben kimseye vurmadım, küfür de etmedim." dedi.

F.K.’nin kasıtlı olarak ahırlarının önünde hayvan otlattığını söyleyen sanık A.Y. ise, “Bilerek bizim ahırın önünde hayvanlarını otlattı. Benim düşüncem bizi çekemediğidir. Olay günü de tartıştık. Bana elindeki sopasını kaldırınca ben de elimdeki sopa ile vurdum. Ben vururken kolunu başına götürdüğü için kolu da kırılmış. Öldürme ve yaralama kastım yoktu." diye konuştu.

Şikayetçi F.K. da olayın olduğu yerde 15 yıldır hayvan otlattığını belirtti.

F.K. kendisine baba oğlun vurduğunu ifade ederek, iki sanıktan da şikayetçi olduğunu söyledi.



Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık A.Y.’ye ’nitelikli yaralama’ suçundan 4 yıl 6 ay hapis, suça sürüklenen çocuk H.B.Y. ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Çocuğun cezası ertelendi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

13 Haziran 2015’te Yeşilhisar ilçesi Erdemli Mahallesi Kıraçtepesi mevkiinde meydana gelen olayda F.K., büyükbaş hayvanlarını otlattığı sırada A.Y.’nin yanında bulunan oğlu H.B.Y. ile birlikte F.K.’nin yanına gitti. İddiaya göre, ahırlarının yanında hayvanlarını otlatmamasını söyleyen A.Y. ile F.K. arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada iki taraf birbirlerine küfür etmeye başladı.

A.Y. elindeki sopa ile F.K.’ye vurarak yere düşürdü. A.Y. ile oğlu H.B.Y. yerdeki F.K.’ye sopa ile vurmaya devam etti. Daha sonra baba ile oğul olay yerinden ayrılırken, F.K. doktor raporu ile hayati tehlike geçirerek şekilde ve vücudunda kemik kırığı oluşacak şekilde yaralandı.
Kaynak: İHA