Halk Eğitim Duvarları Tezhip Eserleriyle Süslendi

Ardahan Valisi Ahmet Deniz’in eşi Olcay Deniz’in Ardahan’da başlatmış olduğu “Tezhip” kursuna katılan kursiyerler, Halk Eğitim Merkezi’nin iç salon duvarlarını tezhip eserleriyle süsledi.

Halk Eğitim Duvarları Tezhip Eserleriyle Süslendi
Olcay Deniz’in öncülüğünde başlatılan ve hocalığını Hatun Kaya’nın yaptığı Türklerin en eski süsleme sanatı olarak bilinen Tezhip kursuna katılan kursiyerler, bir haftalık çalışmayla Halk Eğitim Merkezi’nin yeni binasının giriş salonunun duvarlarını tezhip eserleriyle süslediler.

Süslemeler ve tezhip eserlerin yer aldığı serginin açılışına katılan Vali Ahmet Deniz, “Tezhip sanatı Türk tarihinde Uygurlar’a kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. İslam devletleri de aynı dönemlerde yaygın olarak Tezhip sanatını kullanmışlardır. Böylesine köklü bir geçmişi olan bu sanatın Ardahan’da yaşatılması çok anlamlıdır. Kursiyerlerimizin kısa bir süre içerisinde yeni Halk Eğitim Merkezi binamızın duvarlarında yaptıkları tezhip süslemeler gerçekten binaya farklı bir renk katmış ve hepsi bir birinden güzel. Ben, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından protokol ve davetliler duvarlarda ki tezhip süslemelerini ve sergilenen tezhip eserleri inceledi. Kursiyerler, sergiyi gezenlere, eserleri hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA